Putyin riasztó beszédének legfontosabb részei

Az ünnepség célja, amelyen Putyin elnök elmondta a valóságot semmi bevevő riasztó beszédét, azt a célt szolgálta, hogy aláírják az Ukrajnától háborúval, és álnépszavazással elcsatolt területek függetlené válását, majd “örökre” Oroszországhoz csatolását.

Vissza a tárgyalóasztalhoz

Putyin nemzeti katasztrófának nevezte a Szovjetunió összeomlását, amit „a pártelit követett el anélkül, hogy kikérte volna a hétköznapi emberek véleményét”. A Szovjetuniónak vége. A múltat nem lehet visszahozni. És ma Oroszországban nincs is rá szükség. Nem erre törekszünk. De semmi sem erősebb, mint emberek millióinak elszántsága, akik kultúrájuk, hitük, hagyományaik és nyelvük alapján Oroszország részének tekintik magukat – fogalmazott. Zaporizzsja, Herszon, Luhanszk és Donyeck lakói örökre polgárainkká válnak – emelte ki az orosz elnök. Továbbá felszólította a kijevi rezsimet, hogy azonnal hagyjon fel minden ellenségeskedéssel. Felszólítjuk a kijevi rezsimet, hogy azonnal szüntessék be a tüzet, minden ellenségeskedést, a háborút, amelyet még 2014-ben kirobbantottak, és térjen vissza a tárgyalóasztalhoz! – fogalmazott. Kiemelte: minden rendelkezésünkre álló eszközzel megvédjük földünket. Újjáépítjük a lerombolt városokat, fejlesztjük az infrastruktúrát és az állampolgárok szociális biztonságát.

A nyugat célja Oroszország elpusztítása

Az orosz elnök a továbbiakban arról beszélt: a Nyugat célja, hogy elpusztítsa Oroszországot, ezt a célját pedig Ukrajnában leplezte le. Szerint a Nyugat mindent meg fog tenni azért, hogy fenntartsa a gyarmati rendszert. Szerinte a nyugati vezetők tévesen azt gondolják, hogy nekik nincs szükségük Oroszországra, hanem Moszkvának van szüksége a Nyugatra. Mint fogalmazott, a Nyugat azt várja, hogy minden ország feladja szuverenitását az Egyesült Államok javára. Oroszország nem fog ilyen szabályok szerint élni – hangsúlyozta az orosz elnök. A Nyugatnak nincs joga demokráciáról beszélni, és soha nem is volt joga hozzá – folytatta Vlagyimir Putyin. „A nyugati elit az, ami volt és még mindig az – gyarmatosító” – vélekedett. Putyin rasszizmussal is vádolta a Nyugatot, emlékeztetve a „ruszofóbiájukra”. Putyin ezek után a Nyugat által kifosztott Indiáról és az indiánok kiirtásáról beszélt Amerikában. A 20. században azonban „a mi országunk volt az, amelyik a gyarmatellenes mozgalom élére állt” – vélekedett.

Atomhoz még csak az Egyesült Államok nyúlt! Folytatás a következő oldalon.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse