Puzsér mögé állítaná az LMP-t Ungár Péter

Ez ugyanis Ungár szerint közelebb hozhatná egymáshoz a Jobbikot és az LMP-t. Sneider, a Jobbik elnöke sem tartja kizártnak, hogy pártja a budapesti főpolgármesterségért jelentkező Puzsér mögé álljon.

Az LMP hatalmas ziccert hagy ki, ha nem áll be egységesen Puzsér Róbert mögé, főpolgármester-jelöltségének támogatása megalapozná a Jobbik-LMP együttműködés gyakorlatát is – ezt Ungár Péter írja egy tegnap esti, párttársainak szóló levelében.

Az atv.hu-hoz kiszivárgott írásában a politikus óvja az LMP-t a “ki utálja jobban Orbán Viktort” versenytől, szerinte az ellenzéki oldalon a művelet nem az osztás, hanem az összeadás, mert “nem egy a zászló, és nem egy a tábor”. Az ellenzéki centrumpolitizálás jegyében Ungár Péter azt írja, az LMP-ben mindig is voltak jobboldaliak, másrészt viszont felveti: az LMP-sek miért ne koordinálhatnának az MSZP-vel?

Szerinte nincs az a Fideszes szavazó, aki bármilyen csalódott is pártjában, átjön az ellenzéki oldalra azt hallva, hogy ő az, aki hagyta magát átverni és megvezetni Orbán Viktor által, és hogy ő az, akinek az ország mai állapotát köszönheti, hogy ő az, aki hibát követett el pusztán azzal, hogy egyszer vagy többször korábban a Fideszre szavazott.

Óvja LMP-társait az “ellenzéki véleménybuboréktól”

A régi ellenzék és néhány hozzájuk csatlakozó, legfeljebb életkorát tekintve új ellenzéki ott tévednek, hogy azt gondolják: aki már nem kormánypárti, az automatikusan ellenzéki szavazó lesz. Ungár Péter szerint ez az a tévedés, aminek az ára a harmadik kétharmad volt idén tavasszal. Semmi értelme azon versenyezni, hogy kinek mekkora szelet jut az elkötelezett 1,5 milliós ellenzéki szavazótáborból. A művelet, amire szükségünk van nem az osztás, hanem az összeadás – konstatálja levelében, és óvja LMP-társait az “ellenzéki véleménybuboréktól”, ahol egyre radikálisabb a hangnem és egyre kisebb a tere a józan érvelésnek. Ne tévesszen meg senkit, hogy a médiában, a fórumokon ők a leghangosabbak. Ez nem az erő, hanem a tehetetlenség hangja. Az LMP akkor volt sikeres, amikor ezeknek a hangoknak ellen tudott állni, és ezt a képességet veszítjük el rohamos ütemben – figyelmeztetett.

Ezúttal is a mérsékelt hang és az alternatív elképzelések mellett érvel, azok után is, hogy április 8-a után az LMP-re zúdult – megfogalmazása szerint – az ellenzéki pártok és sajtó csalódottsága, ők maguk pedig etikai bizottságosdi közreműködésével odaálltak áldozatnak.

(Forrás: atv.hu)

Kapcsolódó:

Puzsér elindította Tarlós kampányát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük