Puzsér Róbert: Főpolgármester úr! Értem a rendszert, ezért indultam el ellene …

A Puzsér Róbert – Tarlós István szájkarate pénteki megszólalója a főpolgármesteri székre aspirálóé volt, de nincs kétség afelől, hogy megjön rá a válasz, majd a válasz válasza… és ez így megy egészen a választásig, meg még azon túl. Puzsér közösségi oldalán válaszolt a megszólításra.

“Tarlós István szerint nem vagyok elég jártas a politikában, ezért alkalmatlan vagyok a városvezetésre. Így fogalmaz: „azt sem mondom, hogy rosszat akar, csak nem érti a rendszer működésének a dallamát sem”.

Főpolgármester úr!

Értem a rendszert, ezért indultam el ellene. Jól ismerem a rendszer működésének a dallamát – erre fosztotta ki az országot előbb az MSZP, aztán a Fidesz. Eszemben sincs ennek a rendszernek a részévé válni, eszemben sincs ezt a dallamot fújni, hogy a férgesült politikai osztály – főpolgármester úrral az élcsapatban – alkalmasnak találjon. Szét akarom verni ezt a rendszert, vagy semmi keresnivalóm a politikában. Azt a rendszert, ahol főpolgármester úr az építőipari és autóslobbit meg Orbán Viktor bűnszövetkezetét szolgálja, szét kell verni.

Szét akarom verni úgy, hogy a főpolgármester úr rá se ismerjen,

hogy azt érezze, ez már egy olyan világ, ahol semmi keresnivalója: ahol nem politikusok foglalják el a szakmai pozíciókat, ahol Budapest főpolgármestere és Zugló polgármestere meg a mögöttük álló két utódpárt, az MSZP meg a Fidesz nem üzemeltet közösen parkolási maffiát. Olyan rendszert akarok, ami nem üldözi, hanem segíti a hajléktalanokat, ami nem visel háborút a fák ellen, ami nem szerelmes a vasbetonba meg a térkőbe, ami nemcsak az autókkal közlekedő gazdasági elitet, hanem valamennyi budapesti érdekeit képviseli. Olyan városban akarok élni, amelynek Bécs, Koppenhága és Sevilla a referenciája, nem Sanghai, Mumbai vagy Nyizsnyij Novgorod.

A temetők parcellái tömve vannak pótolhatatlan emberekkel,

a történelemkönyvek lapja meg olyan történetekkel, amikor az emberek kezükbe vették a sorsukat. Ön is ennek köszönheti a karrierjét, főpolgármester úr: ha nincs rendszerváltás, egy városvezetési tapasztalat nélküli mérnök nem lehetett volna az SZDSZ polgármestere. Nemcsak a városvezetéshez nem értett, de a kommunikációhoz sem, és piaci tapasztalata sem sok volt, de azért viszonylag jól megállta a helyét. Azért jelzem, hogy főpolgármester úrral ellentétben én nem üldözném el a legtehetségesebb munkatársamat puszta féltékenységből, csak mert helyettem neki hálásak a budapestiek.

Ön valóban sokkal jobb műszaki ember, mint én,

de e téren nem is áll szándékomban versenyezni. Ön problémamegoldóként hivatkozik magára – én viszont a városnak nem a gondnoka, hanem a gazdája kívánok lenni, aki víziót, arculatot és identitást ad Budapestnek, aki megköveteli az apparátuson és a pártokon, hogy szembenézzenek az elszabadult ingatlanárakkal, hogy szüntessék meg a város vízfejűségét, hogy új városközpontokat létesítsenek, és hogy a budapesti levegő belélegezhető legyen. Ön problémákat old meg, ezért a problémákat keresi. Ön valóban problémamegoldó – és épp a problémákra fókuszálásának szűklátókörűsége teszi alkalmatlanná arra, hogy Budapestet a huszonegyedik századba vezesse.

Én egy zöld, emberi léptékű, szolidáris és tolvajlásmentesen működő Budapestért szállok harcba.

Nem problémákat keresek, hanem azt az utat és azokat a szakembereket, melyek ehhez a fejemben létező Budapesthez elvezetnek. A fővárosiak érdekében remélem, hogy a problémamegoldás fél év múlva a perspektívák meghódításának adja át a helyét. Nyugalom, főpolgármester úr, a problémák is meg lesznek oldva: felveszünk egy jó városmenedzsert a feladatra – talán olyan is akad, aki nem a maffiát fedezi.

Üdvözlettel: Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt”

A Puzsér-program – ízelítő

Adjuk vissza a túlépített, szmogban fuldokló várost a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak! Az ingatlanspekulációvá züllesztett várospolitikát pedig adjuk vissza a polgártársaik bizalmát élvező embereknek! Vállaljunk végre felelősséget a környékünk, a kerületünk és a városunk jövőjéért!

(…)

A munkaterv fejezetcímei:

1. Adjuk vissza Budapestet a gyalogosoknak!
2. Halljuk meg egymás szavát!
3. Elég a fosztogatásból!
4. A Sétáló Budapest egészséges és tiszta város
5. Ami jó az embereknek, az jó a gazdaságnak is
6. A Sétáló Budapest lakható és emberséges nagyváros
7. Budapest kulturális dimenziója
8. Sétáló iskola: programok diákok és pedagógusok számára
9. Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa
10. Városok Európája

(…)

Hogy az egyes pontok mit takarnak, és milyen konkrét tervek tartoznak hozzájuk, kiderül a Magyar Hang március 29-én megjelent 2019/14. számából, ahol a teljes munkatervet elolvashatja!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük