Puzsér: Vágó István addig rajongott Gyurcsány Ferencért, míg egy sötét, előítéletes, gyűlölködő, bigott vénemberré nem vált

Vágó István addig rajongott Gyurcsány Ferencért, míg egy sötét, előítéletes, gyűlölködő, bigott vénemberré nem vált. Azt állítja, nem vagyok alkalmas városvezetésre, mert lelki bajaimmal pszichoterápiába járok.

Jelzem, hogy ez a politikai mocskolásnak az a szintje, amelynél már nincs lejjebb

Feltűnő, hogy a kvízprofesszor harminc évnyi kérdezés után sincs tisztában a legalapvetőbb pszichológiai ismeretekkel, a neurózis ugyanis semmiféle alkalmatlanságot nem jelent sem gépjármű, sem háztartás, sem cég, sem város, sem ország vezetésére. Gyakori probléma ezzel szemben az, amikor a beteg lelki zavarai orvoslásához nem szakember segítségét kéri, hanem egy gyűlöletszektában oldódik fel.

A Szkeptikusok Társaságának egykori elnöke olyan társadalmi előítéletet terjeszt,

mely semmiben nem különbözik a homoszexuálisok, a zsidók vagy a cigányok elleni uszítástól. Egy konkrét társadalmi csoport tagjait, a pszichoterápiára járókat állítja be másodrendű állampolgároknak, hogy ebből politikai előnyt merítsen. Veszedelmes őrülteknek bélyegez ártalmatlan depressziósokat, pánikbetegeket és poszttraumás stressztől szenvedőket, akik Vágó István szerint bizonyos pozíció fölött fenyegetést jelentenek a közösségre. Jelzem, hogy ez náci beszéd. Ha van őrület, amely a közösséget fenyegeti, akkor az ez.

Alkalmasságom kérdése egy legitim vita tárgya:

nincs városvezetési tapasztalatom, és nem áll szándékomban megalkudni sem a politikai, sem a parkolási, sem az ingatlanmaffiával – ez talán alkalmatlanná tesz arra, hogy vezessem a fővárost. De az, hogy szembe merek nézni a problémáimmal, s az, hogy ezt szakember segítségével teszem, inkább az alkalmasságom mellett szóló érv. Sok olyan politikust látok, akik boldogabb emberek és hasznosabb vezetők lennének, ha személyes problémájukon egy rendelőben dolgoznának ahelyett, hogy politikát gyártanak belőle.

Forrás

Aki lemaradt volna…..

Nem Vágó István és nem is Puzsér Róbert érdekes a kvízmester Puzsér korábbi pszichoterápiáját emlegető posztjában, hanem az a kérdés, hogy lehet-e embereket megbélyegezni terápiájuk vagy mentális betegségük miatt? A helyzet az, hogy mentális problémái lényegében mindenkinek vannak….(merce.hu)

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest