BanánköztársaságKiemelt hírek

Rab László: Csengettek, Mylord – avagy kitömött politikusok a vadászkutya-kiállításon

Rab

Orbán Viktor számításai szerint alakult az ellenzéki előválasztás, Dobrev Klára van beikszelve a tetű hatalom nyálmarketingjében ellenségnek. Márki-Zay és Karácsony polgártársak ezt a problémát szeretnék megoldani azzal, hogy összefognak ellene. Rab László szŰrreál összefoglalója a 39-es hétről.

Dobrev egyenlő Gyurcsánnyal, ez a nyálmédia vezérfonala

Gyurcsány pedig tökegyenlő Soros Györggyel, aki viszont Hasfelmetsző Jacknek tekinthető. A fideszes magyar választónak tökéletesen elegendő ez a képlet, Falucskai Ivett vagyok, köszöntöm önöket, elmondom egy percben a világ teremtését, ne menjenek közben a kamrába kolbászért, Lonci bácsit is megkérem, ne szurkálja ki a körtebefőttön a celofánt, hogy megpenészedjen, és hamarabb meg lehessen enni.

Manci néniről most nem beszélhetünk, nincs otthol, elment busszal a vadászkutya-kiállításra, ő a harmadik látogató a héten, szardíniának álcázza magát az Örsön, miközben buszra száll, hogy megnézze, Kovács két vizslája hogy megy be a nádasba a fácántetemekért.

A kiállításon, mely visszatesz bennünket a világtérképre, kitömött magyar politikusokat is bemutatnak, jönnek sorra a delikvensek, a legnépszerűbb Tömjén Zsolt szarvasagancsos viaszbabája a helikopteres vadászat szekcióban. De nagyon sokan megnézik az ereszcsatornán leereszkedő Szájer Józsefet is, amint a tetőcserepekbe kapaszkodó nyestekkel és pelékkel társalog. Kósa Lajos babáját (viaszbabáját) effektíve eurókkal tömték ki, nagyon nehéz volt a befőttesgumival átkötött hengereket átszuszakolni az alakba, de végül megoldották. A Borkai-standon csikólátással egybekötve próbálhatják ki a látogatók a hogy is mondjam csak mit. A vendégek a hírek szerint nagyon élvezik…

A gyerekek a nyertesei a holt állatok kiállításának

Kovács kartárs szerint, aki szereti a magyar sajtószabadságot március 15-e előtt páros lábbal fenékbe rúgni, a gyerekek a nyertesei a holt állatok kiállításának, ezt megerősíti a Kaleta-standon a pórázra kötött magyar iskolás gyerek viaszbabája is, a látogatók két fideszes pofon közül választhatnak, hogy a valóságban is átérezzék a törődést, melyet a Nemzeti Elnyomás Rendszere pedagógiai projektje képvisel.

A látogatók keresik a Minnerstájsz standján a lánchídi kőoroszlánokat is, sajnos a négy fogatlan Leó ezúttal nem található itt, mert elvitték őket ordítani az alcsúti arborétumba, ahol Mészáros elvti feleségül vette a nagysasszonyt. A hírek szerint Leóék végigüvöltötték az éjszakát, mert csikart a hasuk a sok megevett pacaltól, most ennek nyomait kell eltakarítani, ezért tart még mindig zárva a borétum.

Az oroszlánokról (majdnem azt mondtam, a Pegasus működtetésében jeleskedő orosz lányokról) jut eszembe, hogy Hasfelmetsző Jack nem jutott az ellenzéki előválasztás második fordulójába (na, kire illik a sánta hasonlat?!), pedig mint jeleztem, jól beleillene az egyenlősdit formázó Fidesz-duma rendjébe. Bejutott viszont Dobrev, Karácsony és Márki-Zay ebben a győzelmi sorrendben. A normális viszonyok között a második-harmadik helyen végző jelöltek közül az egyik visszalépne a másik javára, hogy legyőzhesse az élen álló Dobrev Klárát, itt azonban az a cseles megoldás született, hogy nem. Együtt mennek tovább a férfiak a második kanyarba. Nem tudom, mi lesz így ebből. Kicsit tartok tőle, hogy szétaprózódnak a szavazatok, s ott állunk majd a végén a nagy marha eszünkkel úgy, hogy a háttérben Falucskai Ivett a minielnök harsány röhögését közvetíti egy percben.

De ezt csak egyrészt gondolom. Most jön akkor a másrészt

Nem baj az, ha a náci propaganda fogásait alkalmazó ministák nem tudják pontosan, hogy ki a valódi ellenfél. Csak hadd darálják az igen korszerűtlen gyurcsányozást, nyugodtan dobrevezzenek, karácsonyozzanak, csapkodjanak a levegőbe, s ingereljék kedvükre Manci nénit, aki szarvasagancsot vitt haza ajándékba Lonci bácsinak. Hadd lövöldözzenek a levegőbe. A végén, mikor majd az igazi csatára sor kerül, elfogy az erejük, s úgy járnak, mint az egyszeri magyar futballista, akinek edzésen minden bejön, ollózva rugdossa a gólokat, de aztán a meccsen mindent mellélő. Nem baj, ha bizonytalanságban vannak tartva. Magyarul: nem olyan vészes, ha többszereplős az előválasztás. Fönn, a minielnök elleni magaslatokban.

Ami kicsit aggasztó, az inkább lenn van, az egyéni választókörzetekben. Ott most kialakult a végső sorrend, megvan, hogy ki mehet neki a helyi fideszes ősbölényeknek 2022-ben.

Márki-Zay és Karácsony együtt meg tudja szólítani a bizonytalanokat is, de helyben, ahol az egymást mószeroló pártjelöltek harca dúlt, most az jönne, hogy a DK-s vesztes meggyőzi a jobbikosokat arról, hogy szavazzanak át eddigi ellenfelére, a momentumos vesztes pedig, aki a kampányban nekiment ellenfelének, arról fogja győzködni a rá szavazókat, hogy feltétlenül szavazzanak át eddigi ellenfelére. Nem lesz egyszerű, mert az emberi gyöngeségeket is figyelembe kell venni. A legmérsékeltebb megoldást említem saját hosszú életem tapasztalatával. Ha nem is teszek semmit az engem legyőzőkkel, utána kínosan ügyelek rá, hogy a nevüket se ejtsem ki. Hogy még ki is álljak a nyilvánosság elé, és sztároljam azt, aki beledöngölt az agyagba? Merész. Ebben rejlik a bukás lehetősége, és ez az, amit a vidéki politizálást oly magas szintre emelő orbáni rablórendszer könnyedén kihasználhat.

Amúgy a magas részvétel, és az a legfőbb tapasztalat, hogy Budapestnek népieschen szólva tele van a töke a puccoló és hazug, ráadásul vénségesen vén Orbánékkal, azt jelenti, hogy újabb csengőjelzés érkezett a Karamellába. Azt susogják a fák, hogy egyszer úgyis el leszel küldve a ..csába, kicsi huszár.

Ez a volt a reményteljes 39-es hét, jöjjön a hűvösebb 40-es. Ágyesz, búgyesz, ahogy lesz, úgy lesz.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Az elmúlt hét

Kívül tágasabb avagy vihar előtti hablatyok és Marbella

 

About Author

Comments (2)

  1. […] Posted by adrianalcott  Rab László   […]

Szólj hozzá!