Rab László: pocakunk kicsit libeg ugrás közben, avagy miért atombombázik ez a Mini olyan gyakran? - Városi Kurír

Sorting by

×

Rab László: pocakunk kicsit libeg ugrás közben, avagy miért atombombázik ez a Mini olyan gyakran?

Orbán már többször elsütötte az atombombás hasonlatot, melynek lényege, hogy ha beállnánk az európai országok oroszokat érintő olajszankciójába, az felérne egy atombombával. Miért példálódzik ez a drága ember az atombombával? Rab László szŰrreál összefoglalója a 21-es hétről.

Hirdetés

Puszta kézzel birkózza le a vírust,

felgyűrkőzve várja a gáton, hogy jöjjön az árvíz, mert az emberi akarat mindent képes legyőzni. A korszakos Mini abból indulhat ki, hogy azzá leszünk, amit gondolunk magunkról. Ha például műkorcsolya világbajnokok szeretnénk lenni, csak el kell képzelni, amint leszúrjuk a Rittbergert (és itt ne Rittberger László kisiparosra tessék gondolni a Mester utcából), s a következő pillanatban pahomova-gorskovként hasítunk a jégen, pocakunk ugyan kicsit libeg ugrás közben, el is tanyázunk párszor, mire abszolváljuk a kűrt, de a végén úgy van, ahogy elképzeltük: megnyerjük a versenyt.

Mondjuk a Főmini versenyszemlélete úgy néz ki, hogy az egyik ellenfelünknek nincs korcsolyája, a másik meg még nem tudott jégen gyakorolni, csak műfüvön. S ott azért a dupla Lutz nem tud olyan szépen kivitelezett lenni, mint a jégcsarnokban.

A Holdról is látható

Miért emlegeti ez olyan gyakran az atombombát? És nem szárnyas bombát mond, nem is szőnyegbombázást vizionál, hanem pont azt említi, amitől az értelmes ember a legjobban fél. Hogy az oroszok teljesen elvesztik az eszüket, és ledobnak valahová egy atombombát. Ezért kapja föl az ember a fejét Orbán szóbeli szörnyűségére. Hogy lehet ezzel példálózni? Amikor úgyis be vagyunk szarva attól, hogy nem lesz kaja, nem lehet majd utazni, egyáltalán miért gondolja a Holdról is jól látható legfontosabb magyar, hogy a pocsék hangulatot is tovább kell fokozni.
Én nem vagyok beszédíró, de ilyeneket én is ki tudnék találni. A Fidesz-uralom például ahhoz hasonlítható, amikor szardarabok hullanak az égből. Csalásból, lopásból, hazugságokból és ármányból áll össze a hétköznapjainkat betöltő fostenger. Ez ellopott ennyi meg ennyi milliócskát, ez hazavitte… már oda se figyelünk rá.

Ez nem ér fel egy atombombával? Pedig szétrobban tőle az ország erkölcse.

A szankciókról annyit, hogy megnyugodhatunk – ő mondta –, aki csövön kapja az oroszoktól az olajat, veheti Putyintól ezután is. Elérte hát, amiben valószínűleg megegyeztek február 1-jén: sikerült megakadályozni a teljes olajblokádot. Ez, mint zsarolási potenciál, ott marad Putyin kezében. És a jelek szerint mindig lesz pincsikutya is, aki a falatkáért dörgölőzik. Olcsó olajjal tudjuk tehát tovább működtetni a magyar gazdaságot. Illetve azt a gazdaságot, amelynek javarésze Mészáros Lőrinc kezében van. Gyárak, erőművek stb.

És az a magyar lakosság nyugodhat meg, amelyik 40 százalékban oroszpárti tud lenni akkor is, amikor iskolákat és kórházakat lőnek szét Putyin gyilkos katonái. Én is része vagyok a magyar lakosságnak, és egyáltalán nem nyugodtam meg. Nyomorult érzés azt látni, hogy a szovjet elnyomást elszenvedve és arra mutogatva lettek sokan oroszbarátok. Micsoda tudathasadás! Ezt is el lehet érni az agymosással.

400 forintos euró

Apropó agymosás. Most már kifejezetten ez a feladata az állami médiának. Lassan 400 forint az euró, gond lesz a tankolással, lassan, de biztosan süllyedünk a mocsárban, Orbán sikere, hogy olcsó olajjal fűti az orosz olajra kitalált erőműveket, részsiker. Ilyen helyzetben kell elhitetni Lonci bácsiékkal, hogy minden rendben lesz télen, nem lesz hideg, tudunk fűteni otthon, csak a libsik sikongatnak arról, hogy elnyel bennünket a káosz. Napról napra veszélyesebb a helyzet, 15 ezer ember szorult be az orosz támadás miatt a szeverodonyecki pokolban, az ukrán menekültek csak érkeznek, az EU-nak és a világnak keményebb lépésekkel kell megfékeznie a világterrort. És akkor itt van nekünk az atombombázó poénokkal példálózó Minink, aki meg a világ ellen van. Az oroszbarát magyarok érdekében persze, nináni.

Elkeserítő

Hogy lehet ezt az egészet megúszni ép bőrrel? Ez itt a kérdés. Orbán új kormányt alakított, a kamara elnöke rögtön beleszállt a pedagógusokba (mit sipákolnak, ott a nyár, amikor be se járnak a munkahelyükre), Novák Katalin is simán aláírta a sztrájkjogot korlátozó intézkedéseket. Egyre több a kiszolgáltatott csoport és ember. Aki napi gondokkal küzd, nem fogja keresni az összefüggéseket, mert nem ér rá fölháborodni, cselekedni. Az ellenzék romokban, Orbán atombombázik.

Ez ám az igazi szŰrreál!

Nem biztatok senkit gyors megoldással. Élvezzük ki ezt a nyarat, jöjjünk, menjünk, amerre csak tudunk menni. És reménykedjünk abban, hogy varázsütésre minden megváltozik. Jöjjön a 22-es hét!

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Rab László: pocakunk kicsit libeg ugrás közben, avagy miért atombombázik ez a Mini olyan gyakran?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.