Rabszolgasors itt és most – Kényszermunkával és emberkereskedelemmel gyanúsítanak egy nagykőrösi férfit

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) egy 42 éves nagykőrösi férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy tíz éven át kihasznált egy jelenleg 29 éves férfit, 10 órai munka után még bántalmazta is.

Rabszolgasors 2022

Az áldozat mintegy 10 éve élt egy nagykőrösi családnál, ahol munkát kínáltak neki, de egy idő után korlátozták a mozgását. Rendszeresen megverték, éheztették, fizetség nélkül dolgoztatták, fizikailag és lelkileg megnyomorították. Tisztálkodási lehetőségeit korlátozták, fekhelye a ház udvarán volt – csak akkor engedték be az előszobába vagy a garázsba, ha esett az eső vagy nagyon hideg volt.

Testét számos sérülés borította

Rugdosták, ököllel verték, léccel, fadarabbal, slaggal csépelték – sorolta a rendőrség. A férfi többször próbált megszökni, de mindannyiszor megtalálták, majd megverték. Utolsó próbálkozása után öccse vette magához, ő tett feljelentést az ügyben.

A Pest megyei rendőrök kedden fogták el a gyanúsított 42 éves férfit, akinek letartóztatását a bíróság elrendelte. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint senkit nem kényszerített munkára, dolgozójának megfelelő lakhatási körülményeket biztosított, napi háromszor etette. Ugyanakkor az igazságügyi pszichológus szerint az áldozat beszámolja logikus és élményszerű – írta a police.hu.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Bűn, bűn, bűn, bűn!