Rácz Zsófia szereptévesztése – ha közszerepkő, akkor “közszerepeljen”!

Tudják, ki Rácz Zsófia? Ő az a rendkívül csinos fiatal hölgy, aki az iskolapadból került hipp-hopp egy törvénymódosítás eredményeképpen a fiatalokért felelős helyettes államtitkár megtisztelő posztjára.

Mint ilyen, közszereplő, akinek munkaköri kötelessége, hogy feleljen, ha kérdezik!

Lehet, hogy nem mondták el nekik betanítói, hogy a közszolgaság azon beosztása, amit per pillanat betölt azzal is együtt jár,  hogy nem csak végighaknizza az országot és meghallgatja az önként hozzá tódulók búját-baját, hanem azzal is, hogy ha egy újságíró megkeresi és Uram bocsá’ mindannyiunk nevében kérdést tesz fel neki, akkor

kutya kötelessége összetett mondatokban, érthetően választ adni.

Rácz kisasszony és az Ő Facebook-humora

Közösségi oldalán válaszolni ugyan nem, de a kérdezőn és a helyzeten polemizálni volt indíttatása:

““Hol bújtatják a 22 éves helyettes államtitkárt?”

Teszi fel a költői kérdést az Index mai “oknyomozó” (LOL) cikkében. Azért van abban valami szép, hogy amikor a cikket jegyző újságíró Győrben szemtől szemben állt velem és megkérdeztem, hogy van-e kérdése, ott furcsa módon hirtelen egy sem jutott eszébe.
Lehet, hogy akkor még nem volt annyira fontos vagy aktuális, mint most? Vagy esetleg ott a helyszínen némasági fogadalmat tett?

Az a helyzet, Index, hogy hallani hallak, de érteni egyáltalán nem értelek

? #sorrynotsorry

És hogy az igazán fontos dolgokról is szó essen:
Mindnekinek hálával tartozom, aki az eddigi országjárás során megosztotta velem az ötleteit, javaslatai és tanácsait ? Ezekre természetesen a jövőben is számítok! #Köszönetéshála Stay tuned, folytatjuk”

Ezzel szemben az Index:

“RÁCZ ZSÓFIA EGY KÖSZÖNÉSEN KÍVÜL EGYETLEN SZÓT SEM BESZÉLT VELÜNK SZEMTŐL SZEMBEN, ÉS NEM KÉRDEZTE MEG TŐLÜNK, HOGY VAN-E KÉRDÉSÜNK.”

Rövidke története a magyar közéletben:

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük