Connect with us

Kerítésen innen

Rajtakapás esete forog fenn a Hegyvidéken: éppen ürítik ki a kasszát, véli Vadász Gábor, aki forrónyomon van….

Rajtakapás esete forog fenn a Hegyvidéken: éppen ürítik ki a kasszát - Vadász Gábor forrónyomon van....
Megosztás

A rossznyelvek az önkormányzati választás estéjén már tudni vélték, hogy a kormánypárti polgármesterek amennyiben nem kapnak újabb ciklusra bizalmat a választóktól, „égtelen haragjukból” fakadóan kiüríthetik az adott hivatal kasszáját. Ezt ne úgy tessenek elképzelni, mint ahogy a „becsületes” rablók szokták: álarcban, szemtől szembe. Sokkal kifinomultabb módszerekkel vigéckednek a köz elküldött szolgái. Úgy tűnik, néhol -a Hegyvidéken- ez valóban megtörténik….

„Kiürítik a kasszát!”

Négy nappal a választások után a Hegyvidéki Önkormányzat gyorsan leszerződne még több mint 1.000.000.000 forintra a kerület udvari beszállítóival – álljunk ki ez ellen, gyertek el a bizottsági ülésre péntek reggel 10-re az önkormányzathoz!

– olvasható Vadász Gábor Hegyvidéki önkormányzati képviselő, a Momentum XII.kerületi elnökségének a tagja közösségi oldalán.

„Számtalan alkalommal világítottunk rá az utóbbi években mi is, Kovács Gergely is, hogy a XII. kerület fideszes vezetése hogy működteti teljesen átláthatatlan módon a Hegyvidéki Önkormányzatot. Ennek egy tökéletes példája a mai eset:

pár nappal a választások után összehívtak egy Jogi és Ügyrendi bizottsági ülést a pénteki napra, ahol több mint egymilliárd forint elköltéséről szeretnének gyorsan dönteni.

Bár közbeszerzésekről van szó, valójában…

a Hegyvidéki Önkormányzatnak évek óta keretszerződése van ezekkel a cégekkel, rendszeresen velük végeztetik a különböző munkálatokat. A négy eljárásból, ami most a bizottság elé lett terjesztve, kettő újranyitásos eljárás, kettő pedig írásbeli konzultációs. Mindkettő leegyszerűsítve azt jelenti, hogy csak a keretszerződésben benne lévő cégek tudnak indulni ezekben a közbeszerzéseken, valódi verseny nincs.

Kik ezek az “udvari beszállítók”? A kerületi karbantartásokon rendszeresen taroló 3R Kft., a szántódi tábort 1,6 milliárdból felújító Laterex Zrt., és az építőipari közbeszerzéseken nem csak Hegyvidéken, hanem egész Budapest-szerte jól teljesítő Penta Kft.

A konkrét összegek:

  • szerződés a 3R Kft-vel, nettó 48 513 759 Ft értékben
  • szerződés a Laterex Zrt-vel, nettó 144 556 494 Ft értékben
  • szerződés a Penta Kft-vel, nettó 626 987 878 Ft értékben
  • szerződés a Penta Kft-vel, nettó 321 560 379 Ft értékben.

Összesen tehát 1 141 618 510 Ft,

azaz egymilliárdszáznegyvenegymillióhatszáztizennyolcezerötszáztíz forint. Nettó

A szerződésekről

a gyorsan összerántott Jogi és Ügyrendi bizottság dönt, aminek továbbra is fideszes többsége van egészen október 1-ig, hiába veszítették el a választást 12:0-ra a fideszesek itt a kerületben. Ezek a legitimitásukat vesztett képviselők most kiürítenék a kasszát, úgy, hogy ahhoz még egy nyilvánosan közvetített testületi ülést se hívják össze.

Ez a folyamat teljes mértékben gyalázatos és vállalhatatlan. Bár a bizottságnak nem vagyok tagja, képviselőként ott leszek péntek reggel 10 órakor a Polgármesteri Hivatalban, és remélem minél többen Ti is ott lesztek, hogy szemtől szembe kifejezzük ezt a fideszes képviselőkkel szemben.”

Szerző