Minek ide új szöveg, elég egy Rákosi-összes…. – Hasonló a hasonlónak…..

Nem először vesszük át az egykori diplomata és tanár Szűcs Róbert Gábor tűpontos posztját. A mostaniban arra világít rá, hogy nincs és nem is kell, hogy legyen új a nap alatt, hiszen az orbáni kommunikáció tartalmilag sokban megegyezik a Rákosi Mátyás szájából elhangzottakkal és ahogy a múltban, úgy a jelenben  sem marad  el a vastaps.

Hasonló a hasonlónak….

Rákosi: „Végeredményében az ellenség kezdeti sikereit visszájára fordítottuk és egy veszélyes csatát győzelmesen vívtunk meg.”
Orbán: 2022-ig mindennap van egy harc, amit meg kell nyerni, és a nap végén számot kell vetni, hogy a mai napon győztünk vagy vesztettünk..”

Rákosi: „Ipari termelésünk tervszerűen fejlődik és minden tény azt igazolja, hogy hároméves tervünket ez év végére, 7 hónappal az eredetileg kitűzött időpont előtt 100 százalékig teljesítjük.”
Orbán: az ipar, a termelés kulcsa és súlypontja marad a magyar gazdaságnak. Ez azt jelenti, hogy a fundamentumok erősek, a magyar vállalkozási kedv magas. A beruházási rekordok kapcsán a miniszterelnök elmondta, hogy a legkisebb támogatási intenzitással szerezzük meg a beruházásokat. … Egy forint beruházási támogatással 22 forint többletbevételt értünk el – emelte ki a miniszterelnök.

Rákosi „Nem kell nekünk Marshall-kölcsön, segítünk mi magunkon.”
Orbán: „IMF-hitel nem lesz, nekünk ne mondják meg, hogy járjunk a fülünkön.”

Rákosi: „Például nem mindig fordítottunk kellő figyelmet arra a tényre, hogy az egyik eszköz, amelyet az imperialisták céljuk érdekében alkalmaznak – a háborús pánik terjesztése.”
Orbán: „háborús lázban ég a Nyugat.”

Rákosi: …”[egyre] nyiltabban törnek az amerikai imperialisták egy harmadik világháború kirobbantására.” „De ha a háborús uszítók új világháborút kezdenek, tapasztalni fogják Malenkov elvtárs megállapításának helyességét: „Ha az imperialisták harmadik világháborút robbantanak ki, az már nem egyes kapitalista államok, hanem az egész világkapitalizmus sírja lesz.” (Nagy taps.)”
Orbán: egyre közelebb vagyunk a harmadik világháborúhoz

Rákosi: „Az olyan élelmiszerekben, mint a burgonya, gondoskodtunk arról, hogy a meglévő készletek elsősorban a dolgozó tömegekhez jussanak.
Orbán: a Kossuth rádiónak adott interjújában előrebocsátotta, hogy a kormány újabb élelmiszerekre tervezi kiterjeszteni az árstopot,…A háttérbeszélgetések visszatérő eleme, hogy a tojás és a burgonya kerülhet fel várhatóan a hatósági áras listára

Rákosi: „Ennek az eredményes munkának helyeslését és támogatását bizonyította az az elsöprő választási győzelem, melyet a Magyar Függetlenségi Népfront, Pártunk vezetésével, az 1949 májusában tartott országgyűlési választásokon aratott.”
Orbán: „… hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy a Holdról is látszik…ha összefogunk, nem lehet miket megállítani. Ha összefogunk, a legvastagabb falon is át fogunk menni”

Rákosi: „… a jelentős árleszállítás, amelyet a Szovjetunió három nappal ezelőtt végrehajtott. Ez az árleszállítás tovább emeli a Szovjetunió népeinek életszínvonalát és jólétét. Ezen túlmenőleg azonban újabb világos és megcáfolhatatlan bizonyítéka nemcsak a hatalmas Szovjetunió békevágyának, hanem magabiztosságának is. A mi szeretett vezérünk, a világbéke legfőbb őre, Sztálin elvtárs nemrégiben mutatott rá, hogy az ilyen gazdasági intézkedés mennyire elválaszthatatlanul szerves része és egyben bizonyítéka a Szovjetunió békeszándékának és békeakaratának. Így is fogta fel ezt az új lépést az egész világ, nem utolsósorban az imperialista országok dolgozói. Ez az árleszállítás újabb hatalmas érv a béke mellett, jelentős hozzájárulás a békeharchoz. (Nagy taps.) A béke megvédése, mely kongresszusunk célkitűzései között az első helyen állott, legyen a jövőben is a legfontosabb feladatunk.”
Orbán: jelezte, hogy „az élelmiszer-árstop addig marad, amíg a kormány az inflációt csökkenő pályára nem tudja állítani. Ugyancsak marad a kamatstop, ami 350 ezer családot véd a kamatok bakugrásai ellen (…) Magyarország a béketáborhoz tartozik”.

Rákosi: „Amerika azt a célt tűzte maga elé, hogy a világuralom megszerzésére felfegyverzi Németországban ugyanazokat a csoportokat, amelyek az utolsó világháborút okozták.”
Orbán: „Az elmúlt napok történelmi fejleménye, hogy Németország paradigmaváltást jelentett be a katona- és biztonságpolitikában. Döntöttek: elkezdődik Németország újrafelfegyverzése. Ez is új helyzetet teremt Európában.”