Ennyi idő alatt normális esetben megemészthető lett volna, hogy Józsefváros lakói is úgy döntöttek, elegük van a Fidesz-uralomból és voksukat az ellenzék jelöltjére adták.

2019, Magyarország

„Ha egy ló lehet konzul, egy majom is lehet képviselő”

– olvasható azon a plakáton, aminek közepére a félig bissau-guineai Camara-Bereczki Ferenc fotója került. A VIII. kerületben az október 13-i önkormányzati választáson egyéni mandátumot szerzett képviselő azt írta a képhez saját Facebook-oldalán:

“Nem tudnak méltósággal veszíteni.”

A képviselő a bejegyzésében úgy fogalmazott, ő maga összesen öt plakátot szedett le, de Erőss Gábor képviselő is talált néhányat a kerület több pontján.

A plakát aljára a készítője megtévesztésből odanyomtatta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt logóját is, erről Camara-Bereczki azt írta:

„természetesen biztos, hogy nem a kutyák voltak”.

Ezt később az MKKP meg is erősítette, akik a poszt alatt azt írták, hogy:

szomorúan látjuk, hogy valakik visszaéltek a logónkkal. Elnézést kérünk mindenkitől azért, hogy ilyen kontextusban kénytelenek látni minket a Képviselő Úrral!

Többen – például Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és az MSZP-s Török Zsolt – arra biztatta a józsefvárosi képviselőt, tegyen feljelentést az ügyben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét