Rátörték az üvegpalánkot az M4 Sport operatőrére

A legutóbb döntős MAC Budapest 3-1-re legyőzte a címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvék együttesét a jégkorong Erste Liga felsőházi rangadóján, ezzel a tabella élére állt.

Az Erste Liga középszakaszának felsőházában rendezett találkozó hetedik percében a miskolci Tóth Gergőt lökték rá a Tüskecsarnok üvegpalánkjára, amely abban a pillanatban darabokra tört, a szilánkok pedig pont a közmédia kameramanját találták telibe. Az operatőr száján és a fején sérült meg, a helyszíni ápolást követően további kivizsgálásra kórházba szállították.

A játék bő tíz perc technikai szünet után folytatódott, míg az operatőrt a szilánkok által okozott sebek miatt kórházba szállították. A kényszerszünet a hazaiakat zavarta meg kevésbé, akik Nagy Krisztián találatával vezetést szereztek.

A második húsz percben Wesley Cunningham és Orbán Brance találataival növelte tovább a különbséget a fővárosi együttes. A záró felvonásban a DVTK kapuslehozatallal is próbálkozott, ám sikertelenül, egyenlő létszámnál viszont Magosi Bálint faragott a különbségből. Ez azonban csak a szépítésre volt elég, sikerével a MAC a tabella élére állt.

Majoross Gergely, MAC: „Mindig apróságokon csúsztunk el a DVTK ellen, de óriási előny, hogy minden bukásból megtanultuk a leckét. Emiatt büszke vagyok a srácokra, kellő alázattal álltak a meccshez minden vereség után. Az egyéniségek hajlandóak voltak ledobni az egójukat, és tanulni abból, ami jó lecke. Szépen jutottunk egyre előrébb, és így fogjuk tenni tovább is.”

Mikael Tisell, DVTK: „Talán kicsit fáradtak voltunk, hiányzott a tűz, nem ment úgy a játék, ahogy kellett volna. Az első két harmadban kerestük magunkat, az utolsó játékrészre sikerült visszajönni, de ez kevés volt a fordításhoz.”

Erste Liga, felsőház:

MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)
Gól: Nagy Krisztián (18.), Wesley Cunningham (28.), Brance Orban (36., emberelőnyben), ill. Magosi Bálint (53.)

A tabella:
1.  MAC Budapest                 2  2   –   –   –  11- 6  8 pont
2.  DVTK Jegesmedvék             2  1   –   –   1   6- 5  7
3.  Dunaújvárosi Acélbikák       2  1   –   –   1   9- 8  4
4.  UTE                          2  –   –   –   2   8-15  0
A DVTK 4, a MAC 2, míg a Dunaújváros 1 bónuszponttal kezdte meg a középszakaszt.

Az alapszakaszban hosszabbításban győzött a MAC Budapest a Jegesmedvék ellen.

Alsóház:

Ferencvárosi TC-ASC Corona Brasov (román) 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 0-1) – szétlövéssel
Gól: Juhamatti Hietamaki (30., kettős emberelőnyben), Joni Tuominen (56., emberelőnyben), ill. Kirill Knyazev (45.), Kenneth Walls Braden (60., 65.),

A tabella:
1.  SC Csíkszereda               3  2   –   –   1   13- 9  10 pont
2.  ASC Corona Brasov            3  2   1   –   –   15- 4   9
3.  Ferencvárosi Torna Club      4  1   –   1   2   13-17   6
4.  Fehérvári Titánok            3  1   –   –   2   11-14   3
5.  EV Vienna Capitals           3  1   –   –   2    8-16   3
A Csíkszereda 4, a Ferencváros 2, a Brasov 1 bónuszponttal kezdte meg a középszakaszt, amelyet követően a sereghajtó számára véget ér az idény, a többiek a negyeddöntőbe jutnak.

Forrás: MJSZ/MTI

A MAC Budapest hosszabbításban verte az éllovast

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük