„Ez a nemzetiszínű giccsben előadott interjú kampánybeszédnek is sovány” – reakciók a vasárnapi „rendkívüli Orbánra”

Vasárnap délután kezdete lebegtetni a miniszterelnöki közösségi oldal és csatolt részei, hogy 17 óra magasságában Orbán Viktor kinyilatkoztat. Ők úgy emlegették, hogy „riportot ad az M1-nek, de mint tudjuk, ez a két dolog kiüti egymást! Miután túlvoltunk a szpícsen, jöttek a vélemények a szélrózsa minden irányából. Ezekből szemezgettünk….

Először is a fent említett párbeszéd….

Hadházy Ákos reakciója

„Az ukrajnai háborús helyzet rendkívül aggasztó. Legalább olyan aggasztó azonban, hogy a magyar miniszterelnök minderre annyit kíván reagálni, hogy „bezzeg a baloldal” meg „abcúg Brüsszel”, és leginkább azon aggódik, nehogy baj érje a szeretett atomerőmű-projektjét. Ez a nemzetiszínű giccsben előadott interjú kampánybeszédnek is sovány, egy felelős miniszterelnöktől viszont egészen ijesztő.”

Szűcs Róbert Gábor olvasata

„A helyzet természetesen a magyar miniszterelnök alkalmasságának kérdését is fölveti.

  • 1 Még mindig nem tudjuk, tudott-e a készülő orosz agresszióról.
  • 2. Még mindig nem lehetünk biztosak abban, hogy menetközben nem játszik-e össze Putyinnal, és nem informálja-e az oroszokat a NATO és az EU tervezett lépéseiről.
  • 3 Még mindig nem utasította ki az orosz kémbankot, amely most nyilván gőzerővel dolgozik. A történelemben talán nem is volt még nyílt felderítő hálózat olyan helyzetben, hogy diplomáciai védettséget élvez az ellenség hátországában, és kényelmesen tájékoztatja központját, akár helybeli informátor-hálózatán (orosz, agy kettős állampolgárok) keresztül szerzett értesüléseiről. iIyenkor minden apró hírmorzsa számít.
  • 4 A „kimaradunk belőle” egyfelől hazugság, hiszen mint NATO-tag eleve benne vagyunk,: Moszkva szemében Magyarország (függetlenül a miniszterelnök kétes viselkedésétől) ELLENSÉG. Másfelől kimaradni olyan fegyveres konfliktusból amely egy határos országban zajlik, eleve képtelenség. Orbán hazudik. Zavart és tehetetlen. És nem kizárt, hogy a szokásosnál szorosabb kapcsolata van az orosz féllel.
    Legkésőbb a választásokon ezt nem árt tudni.”

Juszt László gondolatai…

“Stratégiai nyugalom kell, – mondta majd a tőle megszokott nyugalommal hazudta bele a kamerába, hogy – az ellenzék katonákat küldene Ukrajnába.”

Hihetetlen! Még mindig csak hazudik. Nem akar és nem is fog megváltozni. Mint ahogyan az ellenzék sem akar katonákat küldeni a térségbe. Legalább ilyenkor ne hazudj! Az ellenzék és a tisztességes magyarok csak enni adnak, szállást adnak azoknak, akiket a főnököd elüldözött az otthonaikból. Miért hazudod, hogy Brüsszel egy fillért sem ad a határmenti védekezésre? Ursula von der Leyen Európa nyilvánossága előtt jelentette be, hogy

“Több pénzt fordítanak Ukrajna szomszédos államainak határvédelmére – így Magyarországéra is -, valamint a keleti határvédelemre.”

Az, hogy a helyzet idáig jutott neked is köszönhetjük, Soha nem akartad Moszkvát megállítani. Csak Brüsszelt. Már évek óta blokkolod az ukrán NATO-csatlakozási folyamatot. Szijjártó egy január végi interjúban mondta, hogy az ukrán euroatlanti közeledést minden fronton blokkolni fogja Budapest, amíg a kinti magyarok helyzete nem rendeződik. Háború lett belőle. És most békéről hazudozol…
Azt is elfelejtetted ebben az interjúban közölni, hogy Európa lényegében lezárta a légterét minden orosz gép előtt.

Ennyire nem vagy képben, vagy még mindig sakkban tart Putyin? És mivel? Igaz lenne az a régi pletyka, hogy a rendszerváltás előtt Moszkvába került a teljes ügynöklista? Vagy abban lehet valami igazság, hogy Paksért irgalmatlan összeget tettél zsebre?”

Dévényi István reakciója….

„A taktikai zseni, a politikai géniusz, aki mindig több lépéssel előre lát, és világpolitikai tényezőként kinőtte Magyarországot:

  • Orbán Viktor, 17 óra: Mi nem fogunk fegyvert küldeni Ukrajnába.
  • Európai Unió, 18 óra: Az EU fennállása során először fegyverszállítmányt finanszíroz egy megtámadott ország megsegítésére, melyet Ukrajnába küldenek.”

Kapcsolódó

 

"Ez a nemzetiszínű giccsben előadott interjú kampánybeszédnek is sovány" - reakciók a vasárnapi "rendkívüli Orbánra"

One thought on “„Ez a nemzetiszínű giccsben előadott interjú kampánybeszédnek is sovány” – reakciók a vasárnapi „rendkívüli Orbánra”

  • Még a választásokat is képes elhalasztani, nehogy kikerüljön a hatalomból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük