Sorting by

×

Most figyeljen! A református egyház (vissza)kapja az Ódry Színpadot – Érdekes “előadásoknak” nézünk elébe

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kuratóriumi vezetése a Magyarországi Református Egyháznak (MRE) adná a Vas utcai épületegyüttes egyik részét, amelyben az Ódry Színpad is van.

Érdekes “előadásoknak” nézünk elébe

Kedden kezdték pedzegetni, hogy a színművészetis hallgatókat szétszórják Budapesten, amiről itt olvahat:

Eladják?

Az ATV híradójához olyan információk jutottak el miszerint eladják a Színház-és Filmművészeti Egyetem jelenlegi épületeit. Az Ódry Színpad megszűnik, és helyette az Uránia Filmszínház lesz az egyetem játszóhelye, a kollégisták pedig már nem a Vas utcába fognak visszamenni. Erről bővebben alább:

Csütörtökre tisztult a kép….

A Magyar Nemzet értesülése szerint szerint előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások a kuratórium és az egyház vezetése között. Az egyetem kommunikációs vezetése lapunknak megerősítette az értesülésünket, hozzátéve, ez egyelőre még csak egy szándék a kuratórium részéről.

A Vas utcai ingatlanegyüttes részben az egyetem szolgálatában marad, részben pedig más fontos társadalmi szolgálatot látna el

– tették hozzá.

A Vas utca 2/C házszám alatt álló, ma Ódry Színpadként ismert épületet 1943-ban, a Horthy-korszakban adták át, amelyet még abban az évben, december 5-én szentelt fel Ravasz László püspök.

Az ingatlan eredetileg a Keresztyén Ifjúsági Egyesület Nemzeti Szövetségének új székháza volt, és ezen belül a protestáns helyőrségi templomnak is helyet adott.

(Vissza)adás

A lap visszaadásról ír, mert az ingatlan eredetileg a Keresztyén Ifjúsági Egyesület Nemzeti Szövetségének a székháza volt és a protestáns helyőrségi templomnak is helyet adott.

Az épületet 1950-ben államosították, majd kamaraszínháznak építették át és 1959-ben nyitotta meg kapuit az Ódry Színpad. Azóta az SZFE tulajdonában állt az épület.

baleset

átver

2 hozzászólás

 • 2021.01.14 - 21:20
  Közvetlen hivatkozás

  ’22 után az új kormánynak lesz dolga bőven, ezt a rengeteg katyvaszt, amit a fidesz és a pribékjei tönkrevágtak, valahogy helyrepofozni. Mint amit az SZFE-vel is tettek..

  Válasz
 • 2021.01.15 - 09:25
  Közvetlen hivatkozás

  Micsoda aljas bagázs ! Gyalázat amit művelnek ! Sokszor olvasom a kérdést a kommentelőktől , hogy van e még lejjebb ? ! Van , tisztességes ember el sem tudja képzelni hogy mennyire , csak ha újra és újra szembesül vele !

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.