“Régen is hideg volt az iskolában… ők is felnőttek… és ma megkeseredett, habzó szájú kommentelők lettek…”

Sokan sokféle stílusban adtak már hangot elemi ellenérzéseiknek a kormányötlet nyomán, miszerint az iskolában 18-20 fokos tanteremben kell ülniük a gyerekeinknek és a tanároknak -no meg munkahelyükön a rendőröknek, tűzoltóknak, katasztrófavédőknek amíg arra várnak, hogy “megvédjenek minket”- télvíz idején. Alább egy gyakorló pedagógus viccesnek szánt, ám komorra sikeredett bejegyzését adjuk közre.

A sokak által csak Jocó bácsiként ismert Balatoni József középiskolai osztályfőnök, az Ő Facebook oldaláról valók az alábbiak:

“A kulturális intézményekhez hasonlóan várom, hogy milyen javaslatokat fogalmaznak meg az iskoláknak, hogy spóroljunk

Akarom mondani megvédjük a rezsit. Vagy a csökkentést. Már én is belezavarodom ebbe a sok kommunikációs fogásba, elnézést. Én is agyalok napok óta, mit lehetne:

 • vonjunk össze több osztályt egy terembe, akik majd egy idő után belehelik a termet, bár az elején hűvös lesz, de aztán már jó
 • ültessük közelebb a gyerekeket egymáshoz, hogy egymást melegítsék
 • minden gyerek fejére tegyünk fejlámpát
 • testnevelés órán olyan bicikliket használjunk, amik áramot termelnek
 • legyenek kombinált órák a testneveléssel, mozgás közben kevésbé fáznak
 • minden osztályállatot, ahol van, adjuk oda valakinek szomorúan, a növényekkel együtt”
 • “látogassunk gyakran stadionokba külsős programként
 • számítógép helyett használjunk palatáblát, maga az élővé vált történelem
 • házirendbe iktatható a több réteg ruha, mint dress code
 • minden második gyerek minden második nap jöjjön, a kékszeműek ezenfelül csak páratlan napokon, az alacsonyak heti három napot

Bár egy vicces posztot akartam írni, de egyre csak szomorúbb lettem tőle.

Mert ezek közül bármit elrendelhetnek. Bocsánat, javasolhatnak. Ahogy a 18-20 fok is minimum szóval ellátott, valahogy mégis sok helyen maximumként is értelmezik, és még csak azt sem mondhatja senki, hogy nem tartják be a rendeletet. Mert a pont annyi az igazából minimum is, nem? Nálunk a héten már volt fűtés. Az épület különböző részein nagyon eltérő hőmérséklet volt. Szóval attól is függ, hol mérjük ezt. Meg amúgy is.

Régen is hideg volt az iskolában, akkor most minek melegebb? Ők is felnőttek valahogy, nem? De. Felnőttek. És ma megkeseredett, habzó szájú kommentelők lettek…”

FRISS!

 • Bruno Fernandes duplázott Uruguay ellen
  A portugál labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte az uruguayi csapatot a katari világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában, a H jelű kvartettben, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.
 • Belendült a konzultáció-számláló! – Varga Judit is mondott egy számot
  Az szinte állítható, hogy Orbán Viktornak elég lesz egy kisebb hátizsák, amiben Brüsszelbe szállítja a “Mondjunk nemet a szankciókra!” konzultációra beérkezett megerősítő válaszokat, hiszen az ebben a kategóriában csúcstartó 2017-es „Stop Soros” konzultációról 2,35 millió választ “vallottak be” hozomra.
 • Casemiro bombagóljával nyert Brazília
  A brazil válogatott Casemiro góljával 1–0-ra legyőzte a svájciakat a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában, sikerével pedig bebiztosította a továbbjutását.
 • 5 online terjedő takarítási trend, amit jobb elfelejteni
  Így karácsony előtt minden háztartásban előkerül a takarítás a nem mindenkinek örömteli tennivaló. Ahogy közeledik a szenteste dátuma és sűrűsödnek az események, egyszer csak neki kell gyürkőzni és ekkor érdemes tudni, mit, milyen sorrendben és mivel kezdjünk hozzá. Ebben próbálnak segíteni az alábbi tanácsok.
 • Prostihálózat Mezőkövesd-Zürich-viszonylatban – Magyar letartóztatottak mind a két országban
  Svájci-magyar közös nyomozócsoport alakult a borsodi Mezőkövesdről Zürichbe szexuális munkára kivitt nők ügyében, az elkövetőket elfogják. A szoros kétoldalú nemzetközi bűnügyi együttműködésnek köszönhetően hazánkban és Svájcban egyszerre csaptak le a rendőrök a két nőre és a két férfire.