“Régen ugyanúgy gondolkoztam a hajléktalanokról, mint a liberálisok (…) Most? Ledarálnám mindet!”

A jól bevált módszerrel szinte pillanatok alatt sikerült a regnáló, keresztény értékeire szóban igen büszke magyar kormánynak elérnie, hogy az arra fogékonyak kivetkőzzenek emberi mivoltukból. A 24.hu újságírói Csepelen jártak utána, hogy is működik az “eggyel lejjebb rúgás” a mindennapokban.

A mostanra kijelölt ellenség: a hajléktalan. És holnap…Ön?

Németh Szilárd fatornyosában csúcsra jár az őrület. A csepeli önkormányzat megbízására hivatkozva buzgón vegzálják az otthontalanokat. A Karácsony Sándor utcai HÉV-megállóból nyílik a szép, széles sétálóutca, padokkal, boltokkal, gíroszossal, óvodával és iskolával, és tart egészen a tízemeletes panelek közé szorult templomig. Többnyire nagy itt a forgalom. Elvétve akad néhány hajléktalan, vagy annak látszó ember (vagyis aki nagy szatyorral, sokáig üldögél egy helyben). Zoltán brigádja kétségtelenül eredményesen tevékenykedik, a pólóikon látható felirat – Biztonsági Szolgálat – szavatolja a hivatalos megjelenést. Hatósági jogosítványuk nincs, egy cég alkalmazottai – írja a 24.hu.

A nap, amikor Orbán Gáspár közben jár Jézusnál a hajléktalanokért ….

A három fős “kommandó” vezetője elmondta magáról, hogy:

Ferences szerzetes akartam lenni, úgy voltam vele, hogy odaáldozom az egész életemet. Lehet, hogy nem látszik rajtam, de hiszek a szeretetben és a szolidaritásban. Régen ugyanúgy gondolkoztam a hajléktalanokról, mint te, vagy a liberálisok. Hogy jaj, szegények, hát így jártak, segítsünk nekik. Most? Ledarálnám mindet.

A hitvallás

Az alábbiak alapján döntse el, hogy merre tartunk.

Vegzálni kell őket, ez a feladat, ez lett kiosztva, ennyit tehetünk. Hát itt vagyunk folyton, és az emberek örülnek is nekünk – mondja a csapat egyik tagja.

Mármint a hajléktalanok örülnek?

Nem, hanem az emberek – veszi vissza Zoltán a szót.

A hajléktalanok nem emberek?

Ezek? Zombik. Az ember nálam tudod, hol kezdődik? Hogy ki tudja magát vakarni a saját szarából. Én is voltam nagyon mélyen, lehet, hogy nem látszik rajtam. De megráztam magam, és talpra álltam. Ezek maguk alá csinálnak.”

Magyarországon a “házmesterekből” “biztonságisok” lettek. További motivációjukról egy kattintás után olvashat részleteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük