Reggelizzen Orbánnal a Kossuth-on! - Városi Kurír

Sorting by

×

Reggelizzen Orbánnal a Kossuth-on!

Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában mondta el legújabb bejelentéseit, amelyeket, most a Blikk ismertetésében közlünk.

Hirdetés

Brüsszel

Péntek reggel elsőként Brüsszelről beszélt a magyar miniszterelnök.

„Vagy engedünk vagy nem” – mondta Orbán Viktor a gyermekvédelmi törvénnyel és Brüsszellel kapcsolatban. A miniszter elmondta, nagyon nehéz hónapok előtt állnak. Az unió szerint be kell engedni a szexuális nevelést célzó propagandát az iskolákba. Orbán szerint a gyermekeknek azért vannak szüleik, hogy megvédjék őket, az állam pedig azért van, hogy segítse őket. „Majd a szülő eldönti, mikor ismerteti meg őket ezzel a civilizációs problémával” – mondta.

Az én szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus.

A kormányfő szerint Brüsszelben most a liberálisok vannak többségben, ám ez most már nem a szabadságról szól. A népeket csak úgy lehet tisztelni, ha a kultúrájukat és történelmüket is tisztelik – jelentette ki.

Ami késik, nem múlik?

A helyreállítási alappal kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta, hogy az unió tudja késleltetni, ám arra nincs lehetőség, hogy nem fogják odaadni. Elmondása szerint a megállapodáshoz közel álltak, ám a gyermekvédelmi törvény óta „nagyon korruptak lettek”. A népszavazással kapcsolatban elmondta, reméli, még a jövő évi választások előtt sort tudnak rá keríteni.

Orbán Viktor szerint Magyarországnak is része lesz a negyedik hullámban, valamint most is az idősekre kell a legnagyobb figyelmet fordítani, ugyanis ők vannak a legnagyobb veszélyben. A 12 év feletti gyerekeknél pedig oltási akciót indítanak a tanév kezdés előtt. Az egészségügyi dolgozók kötelező oltásával kapcsolatban elmondta, hogy most egy olyan helyzetben vannak, ahol vállalható erkölcsileg is a vakcina kötelezővé tétele. A kormányfő hozzátette, korlátozások szóba jöhetnek majd a jövőben is, de nem szeretnék.

„A kormány a helyén van, az operatív törzs működik…”

– mondta, majd kijelentette, hogy a kormány meghozza a szükséges döntéseket, ha kell.

Orbán Viktor sem vesz majd részt az olimpián: mint mondta, ha nézők sem lehetnek, akkor ő sem megy el. Hozzátette: ha Magyarország rendezné az olimpiát, akkor az normál körülmények között zajlana le.

VIA: Blikk

Kapcsolódó

Orbán

 

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.