Rejtélyes fideszes ingatlanügyek Debrecenben

Rendkívüli közgyűlés összehívására szólította fel Papp László (Fidesz-KDNP) debreceni polgármestert a helyi DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás pártszövetség polgármesterjelöltje hétfőn sajtótájékoztatón.

Tisztázásra vár a fideszes polgármester szerepe ingatlanügyekben

Varga Zoltán a belváros szélén lévő Miklós utca 53. szám alatt épülő társasház előtt azt mondta, Papp Lászlónak tisztáznia kell a szerepét „a helyi ingatlanpanamákban, bátran számoljon be róla és tájékoztassa a debrecenieket arról, hogy polgármesteri ciklusában hány ingatlant adott el, játszott át, tudva vagy tudatlanul is, az önkormányzat vagyonát kezelő vezetőkhöz, azok érdekeltségeihez vagy önkormányzati politikusokhoz köthető cégeknek, haveroknak”.

Az ellenzéki politikus megnevezte Kováts Ákost, az önkormányzati ingatlanvagyont kezelő Cívis Ház Zrt. vezérigazgatóját, aki – Varga szerint – saját ingatlanfejlesztő cégének (Déco Apartman Kft.) értékesített belvárosi telkeket – például a tájékoztatónak hátteret adó Miklós utcai ingatlant –, ahová „többmilliárdos nyereséget termelő luxusingatlanokat fusizik, épít, majd ad el, és mindezt (…) a városi vagyon terhére”.

Az adásvételi ügyekről a közgyűlés nem tudott

Madarasi István szocialista önkormányzati képviselő, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás képviselőjelöltje azt rótta fel a polgármesternek, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben, ezekről az adásvételi ügyletekről az aláírás előtt sem a közgyűlést, sem annak bármelyik bizottságát nem tájékoztatta.

A debreceni ellenzék DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás szövetsége ezért felszólítja Papp Lászlót, haladéktalanul hívjon össze rendkívüli közgyűlést, tisztázza szerepét az ingatlanpanamákban – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Varga Zoltán hozzátette: „azért is kell leváltani a csak a saját hasznát, boldogulását néző, panamázó fideszes helytartókat, hogy Debrecen városában véget vessünk a mutyiknak, a kétes ingatlanügyleteknek, az önkormányzati vagyon széthordásának”.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük