Kerítésen innen

Rékasi: Akik úgy gondolják, hogy elég elvetemült módon eltökéltek a Világmegváltáshoz, meg is fogják tenni

Rékasi: Akik úgy gondolják, hogy elég elvetemült módon eltökéltek a Világmegváltáshoz, meg is fogják tenni

A pénteki diáktüntetést minden portál “megzenésítette” már a saját értékrendje szerint. Tény: a diákság nem akarja irányított zombiként leélni az életét és ezt egyértelműen a kormány tudtára adta.

“Hatalmas dolgok vannak készülőben.”

A tüntetést követően a kemény mag tovább vonult volna az Oktogonra, amiben a nagy erővel készülő rendőrök akadályozták meg őket indokolatlan agresszivitással.

Rékasi Zsigmond ( Ziggy) videóbejátszójából képet kaphatunk az este történtekről:

Ziggy elmondása szerint:

“Kis híján elgázoltak minket a rendőrök, amikor üldöztek a csapatszállító kocsikkal…ha nem ugrunk el a sinekről, akkor gyorsan vége a mesének….”

Rékasi közösségi oldalán bővebben kifejti gondolatait:

“Ég bennem a remény forró tüze. Miért?

Mert amikor vonultunk a Nyugatinál rengetegen becsatlakoztak hozzánk az utcáról. Egyszerű járókelők hajították el a cigarettájukat, és szaladtak oda hozzánk. Amikor versenyt futottunk a készenléti rendőrökkel, akkor a járdán lévő emberek felkapták a fejüket, és rohantak velünk.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A tegnapi nappal csak egy baj volt. Az, hogy túlhúzták a tüntetést. Kicsi volt a a kezdőtömegünk a spontán tüntetéshez, és mivel retteg tőlünk a hatalom, ezért gyorsan elvágták sokunkat és megállítottak. Ha 100 helyett 300-an indulunk el a tüntetésről, másképp alakult volna az este.

Hatalmas dolgok vannak készülőben. Bennem megbizonyosodott, hogy nem vagyunk birka nemzet.

A tegnapi tüntetés hibáiból tanulva, és sok fiatalt; gimnazistákat, egyetemistákat kikérdezve az elképzeléseikről, erősen elkezdtünk gondolkozni egy megmozduláson.

Műsort művészeknél kevesen tudnak jobban szolgáltatni, tehát az adott, a hangosítást pedig mindenképpen megoldjuk valahogyan.

Csak egy kérdés maradt. Hajlandóak vagytok utcára lépni? Nem csak magatokért, hanem egymásért? Ha igen, és elhozzátok a nektek fontosakat, akkor leszünk elegen, és elhozzuk a változás korát.

Igen. Elhozzuk a Változás korát.”

Antal Nikoletta panasszal kíván élni, mert nem tartják jogszerűnek a rendőrségi intézkedést. Rékasi Zsigmond a Renegátlástalanok nevű mozgalmával újabb tüntetés szervezését jelentette be.

Igazgatói intővel riogatják a diákokat, ha van véleményük! Ez 2018 Magyarországa?

A diákok esőben tüntettek a Kossuth térnél

Kamu oldal nevenincs újságírója ekézi a diákokat – ez a Fidesz-stratégia

 

 

About Author

Comments (1)

  1. Kint nagyban dúl a tüntetés, miközben mi bent narancslevet iszogatunk… A többieket meg vigyék be a Gyorskocsi utcába, kit érdejkel? Mi otthon alszunk, az a fontos! Csak 1300 Ft-ba kerül…

Szólj hozzá!