Rékasi Károly koronavírus-gyanús tünetei

Erős torokfájással kezdődött, majd minden ereje elhagyta a Barátok közt sztárját, aki ágynak dőlt és hamarosan minden lélegzetvételért küzdenie kellett – írta a Blikk.

Azonnali teszt

“Bár lázam nem volt, piszkosul gyenge lettem, úgy éreztem, egy lépést sem tudok menni. A lélegzetvétel szabályos küzdelem volt, hallottam, ahogy sípol, hörög a tüdőm. Képtelen voltam elmenni a háziorvoshoz, inkább kihívtam. Gerdám ebből már tudta, hogy nagy lehet a baj”

– mondta a színész a Blikknek.

A teszt szerencsére negatív lett, viszont kiderült, hogy Rékasi Károlynak kétoldali tüdőgyulladás döntötte le a lábáról.

Soha nem volt még tüdőgyulladásom, a stúdiót nem hűtik túl, a kocsiban is vigyázok a klímával, otthon pedig egyáltalán nem használom. A forgatáson kívül, ahol elképesztően precíz óvintézkedések mellett dolgozunk, szinte sehová nem megyek.

A színész bizakodó,

reméli, hogy nem romlik az állapota, és amikor a harmadik koronavírus-tesztje is negatív lesz, újra munkába állhat.

Nem minden tüdőgyulladást okoz koronavírus, bár ennek tipikus tünete. Cseppfertőzéssel számos más vírustól és baktériumtól is kialakulhat a betegség

– mondta a portálnak dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus.

A hőségben egy túlhűtött helyiség vagy akár egy pohár jeges ital is belobbanthatja a szervezet nyálkahártyáját, ami szintén tüdőgyulladássá fajulhat. A koronavírus nem mindenkinél jár lázzal és a betegség első napjaiban előfordulhat negatív teszteredmény, ezért egy hét, 10 nap után érdemes újabb ellenőrzést végezni.

A forgatáson kötelező a maszk!

A Barátok közt gyártója, az UFA Magyarország az április végi újrakezdés óta szigorúan betartja a biztonsági intézkedéseket és rendszeresen végeztet koronavírustesztet a stábtagokkal.

Kötelező a maszk és a kesztyű viselése, valamint rendszeresen, legalább kéthetente szűrjük a kollégákat, illetve speciális esetekben azonnali Covid-tesztelést végzünk.

A teljes cikket itt olvashatja.

kánikula

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük