Rékasi Zsigmond: lehet engem nácizni, hazaárulózni, hazugozni, ez a probléma súlyos és akkor is létezik, ha te letagadod!

“Amíg nem olvasod végig, ne formálj véleményt. – balgaság volna. “Itthon bátran útra kelhetünk, mert biztonságban vagyunk.” Sajnos tegnap éjszaka ismét beigazolódott, hogy ez nincs így – kezdte Facebook bejegyzését Rékasi Zsigmond.

A február végén megírt posztomat számos jelentés után okvetlenül törölte a Facebook,

emberek hazugnak neveztek, és kaptam üzeneteket, amelyekben kölykök fenyegettek azzal, hogy “majd jól megvernek”. Pont az ilyen ellenszél miatt gondolom azt, hogy hihetetlenül fontos ezekről az ügyekről beszélni – mert ha nem akarjuk, hogy elharapózzon, akkor muszáj.

(A tényszerűség kedvéért; Magyarországon van egy egyre szélesedő társadalmi réteg, amely minimális iskolai végzettséggel rendelkezik, ebből adódóan kevesen vállalnak közülük munkát, tehát nincsen fix bevételük, így lecsúsznak, alkoholhoz és kábítószerhez nyúlnak, majd gyakran erőszakos bűncselekményeket követnek el.

Ebben a közegben sajnos számtalan cigány ember van, de(!!!) NEM KIZÁRÓLAG ők alkotják, ezért a továbbiakban ezt a közeget egyszerűen ‘gettónak’ fogom nevezni. Aki ezen is megsértődik, magára veszi, annak nem tudok segíteni.)

A párommal utaztam hazafelé a 4-es 6-os villamoson;

Péntek éjszaka/szombat hajnal volt, ilyenkor sok a bulizó fiatal a járaton – ezzel önmagában nincsen baj, amíg nem óbégatnak, nem tesznek kárt senkiben és semmiben. A baj ott kezdődött, amikor a villamos megállt Blaha Lujza téren. Itt felszállt két alkoholtól bűzlő, üveges tekintetű – vélhetően narkót is fogyasztó – férfi, aki a ‘gettóhoz’ tartozik. Első dolgunk volt, hogy a kedvesemet (aki mind idáig az ölemben ült) magam mögé vegyem, én pedig felálltam, hogy teljes testemmel őt védjem.

Az egyik ‘gettós’ odament egy 3 fős társasághoz, akik csendben beszélgettek.

Beleállt az egyikőjük arcába, és provokálni kezdte. Erre a srác nem reagált, pedig már gyakorlatilag összeért a homlokuk, annyira belehajolt a ‘gettós’. Hirtelen a ‘gettós’ egy hatalmas pofont lekevert a srácnak – aki ekkor még mindig nem csinált, vagy mondott semmit. Én ekkor vettem a kezembe a paprika sprét. A barátai döbbenten nézték, ledermedtek, és nem segítettek neki. Nekem pedig férfiként, párként az volt a kötelességem, hogy a kedvesemre vigyázzak; ha lefújom, akkor ránk terelődik a figyelme, és ezzel a barátnőmet sodorom veszélybe.

A ‘gettós’ a reakciók hiányában sem állt le, ütötte tovább a fiatal srácot, egyre nagyobb erővel. A fiú továbbra sem reagált.

Következett egy megálló, a ‘gettós’ pedig mivel nem talált emberére, ment tovább, kereste a bajt máshol. Ebben az a rémisztő, hogy aki járja a várost, az pontosan tudja: ez mindennapos eset.

Nap mint nap újabb és újabb embereket aláznak meg, vernek meg a ‘gettó’ tagjai.

Nap mint nap újabb és újabb nőket molesztálnak a ‘gettó’ tagjai. Nap mint nap újabb és újabb időseket zaklatnak, rabolnak ki a ‘gettó’ tagjai. Sok esetben az emberek rendőrt is hívnak. Ez a következőképpen szokott zajlani:

  • A) Megtörténik a bűncselekmény, kijön a rendőr. Mire kiérkezik, addigra a ‘gettós’ elmenekült – hiszen rutinos féreg az ilyen. Aki tudja hol lehet megtalálni, mert esetleg ismeri, az nem szól, mert félti a saját- és családja életét. A rendőr nem tud mit kezdeni információ hiányában, ezért továbbáll.
  • B) Megtörténik a bűncselekmény, kijön a rendőr. A tettes még a helyszínen van, és a rendőrnek szép szóval, kedveskedve kell kérni(!) az iratait, és azt, hogy ne menjen el. Ha megpróbál elmenni, akkor a rendőr már inkább ráhagyja, mert amikor testi kényszert alkalmaznak egy intézkedésnél, akkor mindig jelen van egy sunyi igazságharcos, aki ezt lekamerázza, majd kontextusból kiragadva az esetet nekiáll rendőrállamozni, meg nácizni.

A legtöbb esetben a rendőr tehetetlen, viszont ha tesz valamit, akkor még őt veszik elő

A rendőr nem gonosz, nem akarja cserben hagyni az embereket; egyszerűen nem hagynak neki más lehetőséget. A nagyvilági jogi egyenlőség annyira védi az elkövetőket, akik ***erőszakos bűncselekményeket követnek el***, hogy a szerencsétlen rendőrt veszik elő ha megpróbálja megállítani. Ezzel kockáztatja az állását, amiből a családját látja el. Ne csodálkozzunk rajta tehát, hogy ritkán avatkoznak közbe. Emiatt viszont az ilyen ‘gettós’ szemetekben megszületik a visszaigazolás:

“Arcon lehet verni bárkit, megúszom. Lehet balhézni, lehet megfogni idegen csajokat az utcán, úgyis megúszom”.

A megalázott, megvert, kirabolt emberek pedig sok évnyi elsínylett sérelem után elkeserednek, és már gyakorlatilag bárki segítségét kérik, könyörgik ki maguknak – érthetően.

Ilyenkor szoktak az emberek jobb híján a szélső jobb oldali para-militáris szervezetekhez fordulni

Amikor kihívunk egy ilyen csoportot, akkor ők jól megverik az ilyet. Ezzel még a legtöbb ember meg is tudna békélni. Az igazán nagy baj az, hogy ez nem ér itt véget. Ezen az úton haladva egy vérbosszú-szintű eseménysorozat indul el, ami további gettósodáshoz, és még nagyobb szegregációhoz vezet. A legkártékonyabb dolog az, ha nem teszünk semmit – s gyakran még beszélni se beszélünk róla, hiszen;

  • Ha elismered, hogy a ‘gettó’ egy probléma, amivel foglalkozni kell, akkor egy igazságharcos azt mondja náci vagy.
  • Ha segítenél egy cigány emberen, aki próbál kitörni a ‘gettóból’, hogy rendes életet élhessen, távol az ilyen borzalmaktól, akkor pedig egy szemellenzős azt mondja hazaáruló vagy.

Lehet engem nácizni, hazaárulózni, hazugozni, ez a probléma súlyos, és akkor is létezni fog, ha te letagadod

Aki pedig ezt a szőnyeg alá söpri, és tétlen marad, az ugyanúgy részt vesz ennek a szörnyűségnek a kialakulásában. A tétlenség a lehető legrosszabb dolog amit tehetünk.
Ezért hozok most létre egy gyűjtő-szervezetet;

“Magyarország, megmentelek!” néven.

A MaMe fogja koordinálni és egy helyre gyűjteni azt a számos “leányszervezetet”, ami mind-mind ennek a problémának a megoldásán, megelőzésén, visszafordításán fog dolgozni.

Egyedül viszont ezt nem tudom megcsinálni

A MaMe oldalán találni fogtok egy tagfelvételi kérdőívet, ebben mérjük fel, hogy ki milyen feladatokat tud ellátni, utána pedig elkezdhet dolgozni az egyik projektjén a szervezetnek – hiszen ez

*A* segítség, ez *A* megoldás.

Ha szeretnél egy olyan országban élni, ahol utazhatsz békében a buszon, villamoson, akkor csatlakozz. Ha szeretnél kiszakadni a gettóból, találni egy közösséget ami segít és támogat téged, akkor csatlakozz. Ha szeretnéd a fiadat, lányodat, szüleidet, rokonaidat biztonságban tudni, amikor lemennek a boltba, vagy sétálnak a parkban, akkor csatlakozz. A MaMe rád vár. Közösen helyre tudjuk ezt hozni. Egyedül nem. Az oldal mostantól él.

Kérlek oszd meg, hogy eljusson a talpraesett, tenni akaró emberekhez! Muszáj róla beszélni, muszáj tenni ellene!

hiszen a tétlenség a legrosszabb, amit tehetünk.”

Forrás

Ambrózy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük