Remélem legközelebb sikerül meghalnod : )

A nyúlánk, szép arcú Eszter – az érzékeny, szeretetre, törődésre vágyó kislány, akiben már él a szerelemre, szexre vágyó nő is – a tinédzserkor nehézségeit, a japán képregények, a mangák világában igyekszik átvészelni.

Lélekben közelebb van e világhoz, mint kortársaihoz.

A körülötte lévő igazi világból a lánytanulók kedvencének, a jóképű angoltanárnak megkülönböztetett figyelme jelenti számára a legtöbbet. Amikor azonban a férfi hirtelen elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj, s fokozatosan eléri a való világ mocska.

A feszesre húzott történet tini thrillerré válik: egy online zaklatásba forduló szerelemmé, egy sértett kiskamasz tragédiához vezető akciójává. Napjaink aktuális szülő-gyerek problémái, a technikának való kiszolgáltatottság és a vele való visszaélés lehetősége is megjelenik a vásznon, ahogy az iskolai zaklatás is, amely – mint a 2009-es hazai kutatások kimutatták – Magyarországon a gyerekek 14-15%-át érinti.

Vagyis egy 20 fős osztályban átlag három gyereknek kell naponta szembenéznie valamilyen atrocitással, bántalmazással.

Fontos téma, szép köntösben, egy krimi izgalmával megfűszerezve.

Bemutató: 2018. 09. 13.

Rendezte: Schwechtje Mihály

SzereplőkHerr Szilvia, Vajda Kristóf, Polgár Csaba, Rácz Dávid, Kardos Róbert, Lénárt Judit, Csúcs Olívia, Schell Judit, Rezes Judit, Mácsai Pál

Fényképezte: Herbai Máté H.S.C.

Forgalmazó: Vertigo Média

szerző: M. Koltai Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük