Remélhetőleg a tűzeset kivárja – Civilek gyűjtenek tűzoltóautó-javításra Tiszaföldváron

Jobban teszi Tiszaföldvár és környéke lakosa, ha fokozottan ügyel arra, hogy nehogy valami kigyulladjon, mert dübörgő gazdaságunkban nem jut pénz a tűzoltóautók nem korszerűre való cseréjére, de a javítására sem – számolt be a munkavégzésükhöz elengedhetetlenről a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság közösségi oldalán.

Kórházba wc-papírt, fertőtlenítőt, tűzoltóságnak fékbetétet?

Az oly sokszor kormány-kárhoztatott civilek fogtak össze Tiszaföldváron, hogy összedobják az ahhoz szükséges pénzt, hogy, ha baj van, legyen mivel a helyszínre vonulniuk és eloltani a tüzet a „tűzlovagoknak”.

A Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokságnak jelenleg két autója van, az egyiken még a tél végén végezték el a szükséges karbantartási feladatokat, de mivel nem maradhattak autó nélkül, meg kellett várniuk, hogy a szerelők elkészüljenek, és csak utána küldhették szervizbe a fő autójukat

– erről a szoljon.hu számolt be.

Még jó, hogy fejtágításra jut pár százmillió….

Végülis ez is egy figura! Mármint az, hogy a Rogán-vezette propagandagépezet belesulykolja az agyakba, hogy „kerítésen belül” minden rendben van és kivont karddal harcolunk a gonosz Brüsszel-Soros-USA ellen, akik azzal kelnek reggelente, hogy miként törhetnek borsot a magyar kormány -így persze az Öné- orra alá.

A helyiek azonban más utat választottak. A portálnak Fábián Attila Nándor, a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság vezetője a poszt megjelenésekor elmondta:

29 éves az autó, sajnos 8-10 millió forint lenne a felújítás, ha egyáltalán kapható lenne hozzá alkatrész. De az is gondot okoz, hogy nincs szerviz, amely el merné vállalni, mert az alkatrész beszerzésére annyi időt és energiát kell fordítani, hogy azt már nem akarják rászánni.

Vásárolhatnának egy ugyanilyen autót nyugatról, és a kettőből építhetnének egyet, de a jármű kora és az alkatrészellátás problémája ezzel nem oldódna meg. Ráadásul olyan autóra van szükségük, amely négyezer liter vizet is el tud szállítani. Hozzátette:

a húsz év körüli autók 50-60 millióba kerülnek, míg egy új több mint 200 millió forint. Erre azonban az állam nem biztosít fedezetet, és pályázatok sincsenek.

… a civilek meghallották….

A portál beszámolója után a környékbeliek összefogtak, és létrehoztak egy licitcsoportot a közösségi médiában, ahol már apránként gyűlik az összeg a tűzoltóautó javítására. Apró dísztárgyak mellett robogót is felajánlottak, hogy a befolyt összeggel a tűzoltóságot támogathassák.

Néhány nap alatt több száz fősre duzzadt a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság javára létrehozott licitcsoport.

Pin It on Pinterest