Rendet teszünk a 2020-as cipőtrendek között

Az idei év igazán mozgalmas, ami a cipődivatot illeti, még annak ellenére is, hogy a világjárvány és a karantén miatt sokan hónapokig ki sem mozdultak az otthonukból. A férfi és a női vonalon is megjelentek újdonságok, valamint voltak nagy visszatérők – most rendet teszünk a 2020-as kedvencek között.

Favorit marad a velúr

A férfi cipő kiemelkedő helyet foglal el az urak ruházkodásában. Persze ez a hölgyek és a női cipők esetében is igaz, mégis ki kell emelnünk az erősebb nemet, hiszen sokan azt hiszik, a férfiak számára csakis az a fontos, hogy kényelmes legyen egy lábbeli. Ez nem igaz, a stílus náluk is meghatározó, igyekeznek tartani a lépést az aktuális trendekkel. Ebbe a vonalba tartoznak jelenleg az olyan természetes alapanyagokból készített modellek, mint a velúr cipők. Ezek kialakításuktól függően az elegánsabb és a hétköznapibb megjelenéshez egyaránt jól illeszkednek, így 2020-ban továbbra is kedvencnek számítanak. Készülhet velúrból félcipő, tornacipő, csizma vagy mokaszin is, a természetesség mindegyiknél jelen van. A klasszikus változat a fűzős, gumi- vagy bőrtalpú megoldás, ezen felül azonban másféle variációk, illetve bőséges színkavalkád is megtalálható a boltok polcain.

A sportcipők iránti lelkesedés sem tűnt el:

ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, ez a típus soha nem is kerül majd le a porondról. Egyszínű és mintás megoldások egyaránt elérhetőek, jól át kell azonban gondolni, melyiket milyen szetthez veszi fel az ember. Nyárra nem a legtökéletesebb, de a többi évszakban kiválóan működik a chelsea csizma, oldalán gumírozott betéttel, amely a férfiaknál is erős trend lett, pedig korábban ez inkább női fazonnak számított. Mivel kényelmes a felvétele, kellemes a viselése, emellett pedig modern, elegáns megjelenést kölcsönöz, biztos, hogy a közeljövőben szerves része lesz a férfiak cipődivatjának.

Ismét beköszönt Mary Jane, flatform lett a platformból

Ami a nőket illeti, a cipődivat még a férfiakénál is szélesebb határokon belül mozog. Az idei év legmeghatározóbb termékei közé tartozik a Mary Jane fazon, amely lassan egy évszázada jelent meg a piacon, és egy olyan cipő, amely időről időre újra helyet követel magának az élmezőnyben. Ezt most kisebb méretű sarokrésszel, az eddiginél is kényelmesebb kialakítással éri el. Nincs megállás az aszimmetrikus stílus térhódítását tekintve sem, amely elsősorban a szandáloknál működik kiválóan, egyediséget kölcsönözve minden egyes párnak. Az espadrilles divatja nem újdonság, évek óta hódít, és úgy tűnik, ebben sem lesz változás a közeljövőben. Anyagától és sarokméretétől függetlenül népszerűek ezek a lábbelik, amelyek elsősorban a nyári szettekhez illenek.

Ami az edzőcipőket, azaz a sneakereket illeti,

a férfiakhoz hasonlóan a női vásárlókat is kiválóan szólítják meg ezek a fazonok. A színviláguk a lehető legváltozatosabb, ami viszont közös bennük, az kiugróan kényelmes kialakítás. Két stílusirányzatot kell még megemlítenünk: a visszafogott loafer cipők magas sarokkal tűnnek fel idén, míg a platformos szandálok flatform fantázianévvel futnak a kirakatokban. Ha a fent részletezett modellek közül választ az ember, nagyot nem tud hibázni.

Tóth Vera

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük