Sorting by

×

Frissítve! Befejeződött az Orosz-Ukrán tárgyalások első szakasza

Az orosz és ukrán képviselők befejezték a Fehéroroszországban tartott tárgyalásokat, amelyek célja a béke megteremtése volt a folyamatban lévő háború közepette.

Mindkét fél visszatér a fővárosába, hogy konzultáljon a tárgyalások második fordulója előtt, amelyre a következő napokban kerülhet sor – idézi a Reuters hírügynökség a belorusz Belta hírügynökséget. A hétfői találkozót megelőzően nem voltak nagyok a várakozások a békés rendezéssel kapcsolatban.

Ukrajna tűzszünetet és orosz kivonulást akart, míg a Kreml azt mondta, hogy nem fogja bejelenteni álláspontját. Az orosz tárgyalók arról beszéltek, hogy olyan megállapodást kötnek, amely mindkét fél érdekeit szolgálja.

Részletek később!

Forrás Kárpáthír

Frissítés!

Mihail Podoljak ukrán elnöki tanácsadó. Közlése szerint a felek elsődleges célja a tűzszünet és az oroszok által indított támadás beszüntetésének megvitatása volt. Podoljak azt mondta: bizonyos területeken már felsejlenek a döntések, de mielőtt ezek ténylegesen megvalósulnának, a felek visszatérnek a fővárosaikba konzultációra. Ezt követően újabb tárgyalási kör jöhet – tette hozzá.

Leonyid Szluckij, az orosz küldöttség tagja, az orosz alsóház külügyi bizottságának tagja azt mondta, hogy a két delegáció talált olyan pontokat, amelyekben haladás érhető el és hozzátette az ukrán fél hajlandó volt az aktuális kérdések részletes megvitatására és az orosz fél meghallgatására.

Nem sokkal a sajtótájékoztató után több lap is arról számolt be, hogy több hatalmas robbanás volt hallható Kijevben.

(Minden a háborúról)

átver

Egy hozzászólás itt: “Frissítve! Befejeződött az Orosz-Ukrán tárgyalások első szakasza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.