Rendkívüli bejelentés a Mol-tól! – Hernádi: a kormány tudomásul vette és bízom benne, hogy meg is értette!

Putyin, Ukrajna,
illusztráció: V.K.

Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója rendkívüli bejelentést tett, ami mindannyiunkat érint függetlenül attól, hogy autózunk-e, vagy sem.

Ellátási problémák lehetnek, ha nem tudjuk elősegíteni, hogy import üzemanyag érkezzen be Magyarországra, erről tájékoztatta a kormányt

– mondta a Mol elnök-vezérigazgatója az MTI beszámolója szerint, miután Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel és Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyalt pénteken.

Bevállalta, kimondta…

Hernádi Zsolt a Budapesten tartott doorstep sajtótájékoztatón kiemelte,

ha az ársapka továbbra is változatlan formában fennmarad, akkor nem fog beérkezni az országba import üzemanyag.

Mindez azért fontos, mert a százhalombattai finomító normál körülmények között sem tudja kielégíteni a belföldi dízel-fogyasztást. A finomítót ráadásul a tervezett karbantartás miatt hétfőn le kell állítani, ez a lépés nem halasztható tovább.

Megértették? …és ez mit jelent?

Hernádi Zsolt elmondta, hogy a kormány tudomásul vette a tájékoztatót és bízik benne, hogy meg is értette. Orbán Viktor miniszterelnök korábbi bejelentése szerint itthon októberig érvényben van a benzinárstop, vagyis magyar rendszámú autóval addig 480 forintos áron lehet tankolni a 95-ös benzint és a dízelt is.

Péntek délelőtt, 5 órával a fenti bejelentés előtt…..

Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán bejelentette, hogy szombaton 11 órakor Kormányinfó lesz.

Ön szerint?

Orbán Viktor közösségi oldalán jelent meg:

Emlékeztetőül….

Ratatics Péter, a Mol hazai operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója a napokban az Indexnek adott interjúban már arról beszélt, hogy mindenkitől kérik, csak annyit tankoljon, amennyire tényleg szüksége van, hiszen csak így biztosítható a kellő mennyiség mindenki számára. Nem sokkal később a Shell bejelentette, hogy öt benzinkutat ideiglenesen bezár hétfőtől, kettőt pedig vállalati ügyfelek kiszolgálására állít át. Közlésük szerint ugyanis a hazai kereslet történelmi magasságokba emelkedett, viszont a régiós üzemanyagpiacon számottevően kevesebb mennyiségű alapanyagkészlet áll rendelkezésre, ez a kettősség pedig komoly kihívás elé állítja az energiaipari vállalatokat – hívta fel a figyelmet a Magyar Hang.

Friss híreink!

2 hozzászólás

  1. 2022.07.30

    […] Rendkívüli bejelentés a Mol-tól! – Hernádi: a kor… […]

  2. 2022.07.30

    […] Rendkívüli bejelentés a Mol-tól! – Hernádi: a kor… […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.