Sorting by

×

Rendkívüli idők, rendkívüli éjszakai kormányinfó!

Váratlan időpontban ad kormányinfó keretében tájékoztatást a miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormányinfó vendégének személye miatt is érdemes lesz csütörtök este sokáig fennmaradni és figyelni a bejelentéseket – írta a Blikk.

Rendkívüli idők, rendkívüli események

A Kormányzati Tájékoztatási Központ levele szerint szokatlan időpontban tart tájékoztatást Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter. Talán sosem fordult még elő, hogy a közvéleményt az éjszaka közepén informálják. A téma miatt viszont érthető a mihamarabbi tájékoztatás.

Csütörtökön este fél tízkor Gulyás Gerely mellett Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója áll a nyilvánosság elé. A téma pedig: marad a benzinárstop és biztosított az üzemanyag-ellátás Magyarországon.

 Pánikhangulat alakult ki a magyar benzinkutakon

Volt olyan kút, amelyet hiány miatt be kellett zárni. Sok helyen mennyiségkorlátozást vezettek be. Legutóbb a Shell közölte, hogy hogy egyszerre 52,08 litert lehet tankolni egyszerre az 480 forintos üzemanyagból. Sok nyitva tartó kúton hosszú sorok alakultak ki az ellátási hiánytól való félelem miatt, a nyugati és északi országrészben az osztrák és szlovák üzemanyag-turisták is rontanak a helyzeten.

Benzinár-stop

Eközben péntektől a benzin 640, a dízel 717 forint lenne literenként, ha nem lenne az árstop. A Mol közölte, a vállalat nyomon követi a világpiaci folyamatokat, folyamatosan vizsgálva, milyen intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy biztosítsa az egyenletes, országos ellátást. A cég a megnövekedett igények ellenére is ki tudja szolgálni a hazai autósokat, hiszen jelenleg is teljes kapacitással, a szokásos mennyiségben állítja elő az üzemanyagot. A vállalat készletei és termelése stabil bázist ad ahhoz, hogy zavartalan legyen az ellátás.

Hernádi Zsolt, a Mol vezére szerint a magyar olajcég nagyjából ugyanannyit termel, mint eddig, és az import leállása miatt kieső mennyiséget is tudja önerőből pótolni. Maximum átmeneti üzemanyaghiány léphet fel, amíg a tanker oda nem ér, hogy újra feltöltse a kutat

-fejeződik be a Blikk cikke.

Már szerda óta folyik az autósok győzködése

Hernádi Zsolt már tegnap elkezdte roadshowiját az egyes televízió stúdiókban, az RTL-nél tett látogatásáról mi is beszámoltunk:

“A Mol elnök-vezérigazgatójával beszélgetett az RTL Híradó műsorvezetője. Rábai Balázs többek között arról kérdezte Hernádi Zsoltot, hogy mit gondol az üzemanyaghiányról, az árstopról és annak hatásairól.

Nem hiszi, hogy baj van – mondta a Híradóban Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója az akadozó üzemanyagellátás kapcsán. Szerinte a szomszédban zajló háború miatt kezdtek rémhírek terjedni, amiket a covid-járvány idején kitört vécépapír-pánikhoz hasonlított.

Hernádi Zsolt elmondta: eltűnt a magyar piacról az üzemanyag-import 30 százaléka, de a Mol ezt tudja pótolni. Szerinte akkor áll helyre az üzemanyag-ellátás, ha elmúlik a pánik. Mivel a tranzitforgalom növekedése miatt hamarabb ürülnek le a magyarországi kutak, idő kell, hogy újra feltöltsék azokat. Hernádi úgy véli, hiába korlátozzák egyes állomásokon a kiadható üzemanyag mennyiségét, az emberek ki tudják játszani a korlátozásokat, például többször állnak be tankolni.”

Amikor a fenti  cikket írtuk még nem tudtuk, hogy egy rendkívüli kormányinfó előkészítése zajlik.

Tegnapi teljes cikkünket itt találja.

Háttér

 

kormányinfó

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.