Rendkívüli járadékot kap, aki a járvány következtében lesz munkanélküli – Ferencvárosban!

Hogy mit tud tenni egy polgármester, ha nem kormányparancsra gondolkodik, hanem a kerület lakóin akar segíteni? Rengeteget! Ferencvárosban Baranyi Krisztina 300 millió forintot különített azoknak, akik elvesztették a jövedelmüket a koronavírus-járvány miatt.

A járadékot április közepétől lehet igényelni

“A veszélyhelyzet ideje alatt a ferencvárosi önkormányzat rendkívüli pandémiás járadékot nyújt azoknak a kilencedik kerületi lakosoknak, akiknek a járvány hatásai miatt megszűnt a jövedelme. 300 millió forintot különítünk el erre a célra, hogy segítsük a váratlanul bajba jutott polgártársainknak átvészelni ezt az időszakot. A koronavírus-járvány miatt számos munkahely szűnt/szűnik meg.

Egyik napról a másikra veszítik el emberek tízezrei a munkájukat ezekben a hetekben

Gyári munkások, vendéglátósok, zenészek, recepciósok, fotósok, konyhásnénik, rendezvényszervezők, kereskedők, színészek, takarítók, idegenvezetők, kozmetikusok, és még sokan mások. Nem tudjuk még, hogy ez a 300 millió forint mennyi időre lesz elég, reméljük, hogy előbb-utóbb a Kormány is hozzátesz ehhez az összeghez valamennyit.

Mondjuk egy közepes stadion árát.

A rendkívüli járadékot április közepétől lehet igényelni, a részleteket hamarosan közzétesszük. Eddigi szociális támogatásaink a megszokott formákban továbbra is igényelhetőek.”

-írta a polgármester közösségi oldalán.

A kommentekből….

“Kedves Krisztina! Szep kezdemenyezes. Sok sikert a munkajahoz!
ps.: vajon a sok fideszes akik bacskai parancsara pocskondiaztak ont es csapatat azok most vajon mit gondolnak? gondolom most is lesznek olyan gerincesek, hogy nem kernek a “vesztes ellenzek” otleteibol.”

“Ennek a bàtor nőnek kellene miniszterelnöknek mert a helyén van az esze és a szíve és valóban az emberek érdekeit helyezi előtérbe ! Gratulàlok kedves Krisztina !”

“Fantasztikus kezdeményezés. Köszönet, idegenvezető kollégáim nevében!”

“Ez valoban peldaerteku!Koszonjuk a gyors reagalast,ez most nagyon praktikus segitseg!Az az X jo helyre kerult,ugy latom.”

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük