Rendkívüli: késeléses támadás a Charlie Hebdo volt szerkesztősége közelében

Feltehetőleg késsel megsebesítettek négy embert pénteken a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap volt szerkesztősége közelében, Párizsban, ahol 2015 januárjában két terrorista meggyilkolt 12 embert (nagyrészt a lap munkatársait), illetve további 11-et – számolt be a Euronews.

A párizsi rendőrprefektúra közlése szerint két áldozat állapota életveszélyes.

A pénteki eset körülményei egyelőre bizonytalanok. Úgy tudni, hogy a támadó metróval menekült el a helyszínről. A Euronewsnak a párizsi rendőrségtől arról értesült, hogy fél egy körül Párizs belvárosában elfogtak egy gyanúsítottat.

A helyszínen találtak egy macheteszerű kést,

Le Figaro szerint a két sérült hírügynökségi újságíró, egy férfi és egy nő, a Premières Lignes munkatársai. Az utcán dohányoztak, amikor rájuk támadtak.

A HATÓSÁGOK „TERRORISTA SZERVEZETTEL ÖSSZEFÜGGŐ GYILKOSSÁGI KÍSÉRLET” MIATT INDÍTOTTAK NYOMOZÁST, A TERRORELLENES RENDŐRSÉG VÉGZI.

A két gyanúsítottról már nem hivatalos forrásból felkerültek képek a világhálóra. A hatóságok még nem erősítették meg, hogy az alábbi képeken szereplő személyek voltak az elkövetők. Annyit tudni lehet, hogy egyikőjük kihallgatása már folyamatban van.

Az újság szerkesztősége ellen iszlám szélsőségesek követtek el terrortámadást 2015-ben, a lap 12 munkatársát ölték meg. A fanatikusok a Charlie Hebdo iszlámot sértő karikatúráira hivatkozva hajtották végre a merényletet. A lap idén szeptemberben újra közölte a vitatott rajzokat.

transznemű

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük