Rendkívüli közgyűlést hív össze a főpolgármester

Karácsony Gergely főpolgármester a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítése érdekében jövő hétfőre összehívja a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését.

A napirendi javaslatban szerepel majd a maszkviselési szabályok szigorítása, illetve a maszkviselési kötelezettség megsértőinek szigorúbb szankcionálása.

Kötelező maszk használat

A főpolgármester javasolja, hogy a mozikban és a színházakban, valamint a hasonló közművelődési intézmények zárt tereiben, továbbá a társasházi közgyűléseken legyen kötelező az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata.

50 ezer forintos bírság

A javaslatban az is szerepel, hogy a maszk szabályos viselésére vonatkozó kötelezettség megsértőit – eredménytelen figyelmeztetés után – a közterület-felügyelők 50 ezer forintig terjedő bírsággal sújthassák.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3582894301743390

Ugyancsak kezdeményezi a főpolgármester, hogy a közgyűlés – Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora javaslatára is figyelemmel – döntsön a fővárosi fenntartású idősotthonokban dolgozók rendszeres ingyenes koronavírus-szűréséről, továbbá forduljon a kormányhoz annak érdekében, hogy az hasonló intézkedést vezessen be a közoktatásban és az egészségügyben dolgozók számára.

Karácsony Gergely azt is kezdeményezi,

hogy más európai államok mintájára a lakosságnak is biztosítson lehetőséget a kormányzat az ingyenes koronavírus-szűrésen való részvételre

– olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

(MTI)

Karácsony Gergely levele Orbán Viktornak – mi a teendő, vagy legalábbis mi lenne! Frissítve a válasszal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük