Rendőrállam, avagy egy szombat reggel kálváriája – a sértett kitálal!

Manapság Magyarországra sajna nem jellemző a nyugalom, a béke, a tolerancia és a megértés. A mesterségesen felkorbácsolt indulatok, az egymás hibáztatása és az örökös harcoltatni akarás folyik a csapból.

Őrizzük meg emberi mivoltunkat!

Az alábbi bejegyzést egy közösségi oldalon találtuk “nyilvános” megjelöléssel és a kéréssel, hogy minél több olvasóhoz eljuthasson. Szó szerint adjuk közre:

“Szombaton reggel 7.54,perckor telefonhivást kaptam Fanni lányomtól aki éppen Siófokra tart busszal,hogy a Szonja húga lekisérte az állomásra de nem vitt magával se lakás kulcsot,se telefont.Szeretné ha haza menneék a munkából,hogy betudjam engedni a lakásba.Sietek haza közben hivott a feleségem ….és igen vezetés közben telefonáltam….

Amikor is a házhoz értem kiszálltam a kocsiból és bementem a lépcsöházba megnézni a lányomat.nem találtam és kijöttem.3 rendör aállt a kocsim mellet és felszólitottak az okmányaim átadására!!!Ezt megtettem pedig nem is voltam a kocsiba és nem is tudom honnan gondolták hogy az enyém a kocsi mindegy is.Közben a kislányom megjelent a lépcsőház ajtóban ami a kocsitól kereken 3 méterre van.

Szóltam a rendörnek,hogy a lakáskulcsomat oda adom a lányomnak

hogy betudjon menni a lakásba.Utánam jött a rendör és hangosan rámordult,hogy én most az igazoltatás elöl szeretnék megszökni!!!!!És a testét elöre nyomva jött nekem.Ezután én is erélyesebben rászoltam,.hogy bocsánat de miröl beszél…minden papirom önnél van a lányomnak adtam a kulcsom és miért is szöknék meg az igazoltatás elött.Mivel felemeltem a hangom igy a rendör is stilust váltott és azt mondta ezután testi kényszert alkalmaz velem szemben.Oda nyomott az autóhoz és hátra billincslte a kezemet.

Nem értettem,hogy erre miért van szükség amikor is semmilyen se testi se verbális megnyilvánulásom nem volt fel.Szorosan bilincselt meg ami nagyon fájt.A kocsiba menet közben szóvá tettem ezt a rendöri túlkapást de nem is foglalkozott velem senki.

A rendőrségre beérve kipakoltaták a cuccaimat a zsebemböl

miután levették a bilincset aminek igazán volt csak nyoma.A telefonomhoz nyúltam hogy lefotózom amikor rámförmedt a rendör hogy mit csinálom én…Elmondtam neki ,hogy ezután ügyészségi feljelentést fogok tenni ill megyek a kórházba látleletet venni.Erre azt mondta hangosan hogy jó akkor ö is máshogyan áll hozzá…ismét megbilincselt és azt mondta hogy ö elvisz orvoshoz.

Az ügyeletre vittek ahol megszégyenülve közel 15 ember elött(ismerösök is voltak)vittek be a dokihoz .Az első mondata a doktornönek a rendör felé…..a szokásos látleletet csinálja? A válasz igen.Kérdezem én ha megbilincselnek a kkor miért a gyomromat és a bocsánat a nemiszervemet vizsgálja meg a doktornő::::

A lelet mivel a szokásosról volt szó kb 2 perc alatt kész volt

Ismét megbilincseltek és vissza a rendörségre.Út közben a rendör ésrtésemre adta,hogy ha erösködök akkor ö hivatalos személy elleni eröszak miatt fog feljelenteni és angyon súlyos következménye lesz az ügynek.Vissza érve a rendörségre minden személyes tárgyamat ki kellett raknom leltárba vették és fogdába zártak.

Azt mondták 1-1.5 óra amig bent leszek.Oda bent elgondolkoztam azon,hogy mi is történik a valóságban.Mivé lett ez az ország és ezek a hatalmukkal vissza élő emberek mit meg nem tehetnek.Sok minden kavargott bennemMi lett volna ha és mi lenne ha nem egyenruhába lenne az illető.Szánalmas és vérlázitó is egyben.És a mi fáj ezt a 14 éves gyerekem elött tették meg.1.5 óra múlva valami történt mert nyájas beszéddel és egy helyszini birsággal (telefonálás vezetés közben)ami jogos…elengedtek és elköszöntek,hogy felejtsek el mindent….

Mindenki érezze át és gondolkodjon,

hogy a rend éber örei it és hogyan cselekszenek nap mint nap.Hol tudja egy átlag állampolgár megvédeni magát 3 rendörrel szemben… Kérném osztani tanulságos”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük