Rendőri intézkedés vasárnap délután a Tömő utcában – életkép itt és most

Vasárnap kora délután egy középkorú férfi és egy piros táskás nő egy nagy bevásárlókocsit tolt maga előtt, benne mindenféle sörös- és üdítős dobozokkal.

Vasárnap délután, rendőrautó megállt, majd visszatolatott

Korábban a Teréz Anya Nővéreinél jártak, ott kaptak vasárnapi ebédet. Rendre megálltak az utcai kis méretű szemeteseknél, ha nem találtak újabb dobozokat, a kuka széléről összegyűjtötték a cigaretta csikkeket.

A videót a szerző készítette

A rendőrségi Skoda Kombi lassan poroszkált végig az utcán, az autót vezető járőr kényelmesen dohányzott miközben észrevette a hajléktalan párt.

A rendőrautó megállt, majd visszatolatott. A fiatal járőr illedelmesen szólította fel a hölgyet és az urat, hogy igazolják magukat. Mint tudjuk a kijárási korlátozás mindenkire egyformán érvényes, nincs kivétel. Persze a járőrök a hétköznapi polgárokra ügyet sem vetnek, ám egy ilyen bevásárlókocsit toló, gyűjtögető pár már felkelti a figyelmet.

A járőr rádión keresztül egyeztetett a központtal

A férfi papírjai rendben voltak, ám a nőnél megakadtak. Kiderült az 1973-ban Szentestén született L. Mónika hatósági karantén alatt van. Az egyik rendőr rögtön nagy szitkozódásban kezdett, majd visszament az út túloldalára az autóhoz. A hátsó ülésről előhalászott egy szórófejes fertőtlenítőt, azzal itt-ott “lefújta” magát. Kesztyűt és maszkot húzott, majd visszatért a társához. Neki is hozott maszkot.

L. Mónika elmondása szerint ő volt ugyan kórházban és a Podmaniczky utcai szállón húzza meg magát, de nem tud arról, hogy karanténban kellene lennie.

Sokáig tart az egyezkedés. A hölgy visszahúzódóan, halkan beszél; elmondja, hogy ő nem beteg.

Közben újabb járőr érkezik, ők csak egy rövid időre állnak meg. A sofőr kiszól az intézkedő társainak:

– Nekünk sem működik a PDA!
– Tudjuk, lehalt a rendszer – nyugtázza az egyik igazoltató.

A társak elhajtanak, majd érkezik egy másik rendőrautóban két bajtárs. Ők mondják el a férfinak, hogy a hölgyért mentőautót hívtak, őt be kell vinniük és majd csinálnak neki újabb koronavírus-tesztet.

L. Mónika nem érti, ő azt mondja nem megy sehova

Az időközben a helyszínre érkező őrmester elmagyarázza neki: ők szépen megkérik, hogy szálljon be a mentőbe, ám ha ellenáll, akkor kénytelenek erőszakot alkalmazni.

– Ha nem megy szépen, akkor megfogjuk és betesszük, de inkább ne akarja ezt!

A társa megérti a helyzetet, szép szóval nyugtatja Mónikát.

Mire megérkezik a betegszállító már mindenki megnyugszik.

Mónika magához szorítja a piros táskáját, a rendőrök odakísérik a mentősökhöz, akik betessékelik autóba.

Majd mindenki megy a dolga után…

Forráa:  Vimeo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük