Be kell látni, hogy egy minden hájjal megkent bűnözőt nehézkesebb és rizikósabb lebuktatni, mint a kényszerűségből utcán lakókat elfogni, meg aztán a statisztikára is figyelni kell, mint egy falat kenyér, úgy kell a jó statisztika!


A “nagyvadak” nyugodtan hátradőlhetnek!

Október 15-én, hétfőn életbe lép az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozás, amiben országosan tiltják meg a hajléktalanoknak, hogy utcán éljenek. Az új szabályok értelmében, ha 90 napon belül háromszor is figyelmeztetnek a rendőrök egy hajléktalan embert azért, mert közterületen él, szabálysértési eljárást indítanak ellene.

Jövő hét elején, nagy valószínűség szerint október 16-án és 17-én, kedden és szerdán nagy rendőrségi akció készül. Az akció tényét a hvg.hu-nak megerősítették rendőrségi források, „igen, készül valami” – mondta egy fővárosi rendőr.

A fellépés egyrészt a hajléktalan emberek belső kerületekből való kiszorítását célozza meg, azonban felmerült a külterületeken, saját készítésű kunyhókban élők elleni razzia is.

Tényleg ezért kapják a fizetésüket?

Az új szabályok értelmében hétfőtől a hajléktalan ingóságait ideiglenesen tárolni kell valahol, ez a helyi önkormányzat vagy a rendőrség feladata lesz. Erről pedig az illetékes szervnek határozatot kell hoznia, aminek egyebek mellett tartalmaznia kell az ingóságok megnevezését, mennyiségét, valamint a becsléssel megállapított értékét is.

A tárolhatatlan ingóságokat megsemmisítik,

erről jegyzőkönyvet vesznek fel, amin fel kell majd tüntetni a megsemmisítés kezdő és befejező időpontját. Ha azonban a hajléktalan a megsemmisítés után jelentkezik a dolgaiért, akkor a szabály szerint vissza kell neki fizetni az ingóságai értékét. Ebből azonban levonják az ideiglenes tárolás és a megsemmisítés költségeit.

Embertelenségből jeles!

Szintén az új jogszabállyal függ össze, hogy hétfőtől négy órával meghosszabbítják a hajléktalan emberek számára fenntartott nappali melegedők nyitva tartását, így a nap 24 órájában, az ország teljes területen biztosított a rászorulók elhelyezése.

A nagykutyákat nem üldözik

A valóban veszélyes bűnözőket nem üldözik, hiszen a feljelentések – ha megszületnek is – nem jutnak el nyomozati szakba, hiszen idejekorán leállítják őket. Legalábbis kerítésen belül. Ami meg azon kívüli segítséggel derül ki, az “támadás Magyarország ellen”. Ögyes…..

A “lakóhelyükhöz közeli” börtönbe küldené a hajléktalanokat a Belügyminisztérium

Nemzeti hajléktalan-nyilvántartás – 2018. Magyarország, Európai Unió

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét