Rendőrök vittek el egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt – na jó, Ő kishal, de azért recseg és ropog a cucc!

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Tegnap közel 60 fő részvételével több helyszínen hajtott végre motozásokat, kutatásokat és lefoglalásokat. Az ezt követő tanú-kutatások, tanú- és gyanúsítotti kihallgatások eredményesek voltak.

“Ilyen csak akkor történik a jelenlegi rendszerben, ha valaki a legfőbb hűbérúr engedélye nélkül, a saját szakállára kezd el lopni…”

Hadházy Ákos véleménye szerint:

“Mivel a hatóság lecsapott, biztosak lehetünk benne, hogy a „magas rangú minisztériumi tisztségviselő” rosszul gondolta, hogy neki is jár egy szelet a tortából. Nem hivatalos információim szerint az illető N. János, és helyettes államtitkári rangban van. Az ügyben kérdéssel fordulok a legfőbb ügyészhez, hogy erősítse meg az érintett tisztviselő személyazonosságát.”

A konkrétumok….

2020 nyarán egy vegyes gazdálkodási tevékenységet végző, állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó pályázati úton igénybe vehető állami támogatással új mezőgazdasági vállalkozás beindítását tervezte.

A megalapozott gyanú szerint a vállalkozó jogtalan előnyt ajánlott azért, hogy egy magas rangú minisztériumi tisztségviselő hivatali pozíciójából fakadó kapcsolatainak felhasználásával segítséget nyújtson a beruházáshoz szükséges pályázat sikeres elnyeréséhez és földterületek megszerzéséhez.

Mr. 5%

A vállalkozó a hivatali befolyás érvényesítésével elnyerni tervezett több száz millió forintos – vissza nem térítendő – támogatás miatt várhatóan sikeres cégből 5 százalékos tulajdonrészt ajánlott a minisztériumi tisztségviselőnek.

A vezető beosztású hivatalos személy az ajánlatot elfogadta, és az ígért tulajdonrészt az újonnan alapított mezőgazdasági vállalkozásban megszerezte.

Az ügyészség mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, elrendelte őrizetüket és indítványozza a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését. Úgy tudni, a gyanúsítottak egyelőre nem tettek beismerő vallomást.

Frissítés!

Hivatali vesztegetés miatt nyomoznak az Agrárminisztériumban; az ügy érintettje Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, akinek a felmentését szerdán kezdeményezi a miniszter

– tudatta a szaktárca az MTI-vel szerda este.

A közlemény szerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Az ügy érintettje az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára, Nagy János. Nagy István agrárminiszter szerdai nappal kezdeményezi a helyettes államtitkár felmentését tisztsége alól.

A minisztérium mindenben segíti az ügyészség munkáját

– írták a közleményben.

Forrás

figyu

2 hozzászólás

  • Avatar
    2020.12.02 - 22:14
    Közvetlen hivatkozás

    Ha miniszteriumi dolgozo – akkor nagy valoszinuseggel fideszes – ellenzeki nem nagyon kap miniszteriumi allast – tehat “csak” vegig kene nyalazni kb. 80 000 lehuto nevsorat, es maris rabukkannank a kiletere. Lehet, hogy a poltpetya rosszat almodott, es elfelejtette letiltani a nyomozoit errol az ugyrol? Hiaba, pilled a fiu – rajta is “tul nagy a mentalis nyomas”

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük