A magyar rendőrség nagy fogása: rács mögött a rasszista német fegyverkereskedő

Mint az köztudott, időtlen idők óta a drog és a fegyverkereskedelem a legkifizetődőbb üzletág. Eddig naivan azt hittük, legalábbis az utóbbitól mentes az ország, de sajnos – mint olyan sokszor – most is tévedtünk.

A berlini vezető főállamügyész 2018. március 13-án intézett jogsegély-kérelmet a magyar hatóságokhoz. A német nyomozóhatóság a 34 éves férfit a német fegyvertörvény elleni bűncselekménnyel vádolja, és kérte elfogását, a személyéhez köthető ingatlanok átkutatását, vagyontárgyainak biztosítását, pénzintézeti számláinak zárolását. – adta hírül az ORFK

 

A Die Welt című német lap értesülése szerint – amit a berlini ügyészség is megerősített, ahogy a fenti közleményben is áll – a német illegális online fegyverkereskedelem egyik kulcsfiguráját tartóztatták le a magyarok.

Fegyver és rasszizmus kombó

A Türingiából származó Mario R. honlapját oroszországi domain címmel jegyezte be. Oldalán riasztófegyvereket adott el hazánkból német vevőknek. A weblap menekült- és bevándorló ellenes rasszista kijelentések garmadát tartalmazza. A „termékbemutató” videókon német politikusok, köztük pl. Angela Merkel kancellár fotóira lőttek célba.

A német hatóságok 2 éve körözték a férfit, európai elfogatóparancs is érvényben volt ellene, akinek kiadatásáról a tárgyalások már folynak.

Kapcsolódó

Amnesty International: a kisebbségek démonizálásának éve volt 2017

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük