Rendőrségi kettős mérce „piciny” kormányráhatással? – Avagy mikor kérik ki a hatok mentelmi jogát is?

Néhány napja bejárta az internetet egy videó, amin egy férfi hajánál fogva rángatja az út mellett a barátnőjét, aki után azonnal nyomozni kezdett a rendőrség. Nem tűnik fel valami ez ügyben?

Az összefüggés…..

A férfit – mint megtudtuk – elhagyta az élettársa, ez váltotta ki belőle a példátlan agresszivitást. Ugyanúgy lettek agresszívek a kormánypárti képviselők közül hatan, amikor a miniszterelnök beszédét táblák felmutatásával igyekezett megzavarni Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

A két eset egy ponton kapcsolódik össze: és ez a rendőrségi nyomozás

(A rendőrség péntek délelőtt jelentette be, hogy elfogták és előállították azt a férfit, aki a gyanú szerint még

„2019. október 18-án délután a 83-as számú főút pápai szakaszán vonszolt egy nőt oly módon, hogy a sértett haját megfogta, és így húzta maga mellett.”

Az esetet akkor egy autós rögzítette is, a felvétel a Facebookon el is terjedt. A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai amint tudomást szereztek a bűncselekményről, megkezdték a felvételen látható elkövető felkutatását, írják. A 19 éves dabronyi lakos ellen személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást.)

Hiszen ha a garázda férfi ellen egy videó alapján beindult a rendőrség gépezete,

https://www.facebook.com/erdeiattilajhaza/videos/2784718881561920/

akkor a második esetben mire várnak, vajon miért nincs még ott a házbizottság előtt a hat mentelmi jog felfüggesztését kérő dokumentum?

(Aki lemaradt volna…..

A hosszú szünet után újra összeülő Országgyűlésben épp az Európai Bizottság elnökének megválasztását értékelő Orbán a beszédét is megszakította, és felülről lenyúlva megpróbálta kitépni Hadházy kezéből a táblát, de nem járt sikerrel. Ezután kissé tanácstalanul Kövér László házelnökhöz fordult, hogy folytathatja-e, végül kormánypárti képviselők – Kubatov GáborPesti ImreHoppál PéterBánki Erik és Kerényi János – rohanták meg és semlegesítették Hadházyt, egyik társuk, ha jól vesszük ki, Font Sándor pedig nemzeti hevületében egy magyar zászlóval takarta az eseményeket. Forrás)

Miért van az, hogy egy civil ellen – nagyon helyesen – azonnal nyomozni kezdenek, egy kormánypárti képviselő viszont bármit megtehet, még akkor is, ha videófelvétel bizonyítja az elkövetést.

Nem jó ez így!

A joggal élni és nem visszaélni kell. Valahol vagy van demokrácia, vagy nincs, de az október 13-án már bebizonyosodott, hogy kevés folyamatosan csak hazudni a törvény előtti egyenlőséget és a demokráciát is.

Egy hozzászólás itt: “Rendőrségi kettős mérce „piciny” kormányráhatással? – Avagy mikor kérik ki a hatok mentelmi jogát is?

 • Avatar
  2019.11.01 - 20:52
  Közvetlen hivatkozás

  Milyen becstelenek a NEMZET àrulók!
  Legyen az egy tetves képviselő, vagy firkász!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük