Rebesgetik: reptér épülhet Orbán felcsúti házától pár percnyire!

Valóban, ez még hiányzott a “sokgyerek-templombajárás-ház-kocsi-kisállat” imidzsből fakadó portfólióból. Focipálya már van a kert tövében, kisvasút is pöfög általában üresen, de repülőtér tényleg nincs. Vagyis, lehet, hogy most lesz?

Felcsút – Dubaj légifolyosó?

“Majdnem egy hónapja szellőztette meg Tessely Zoltán, a Felcsútot is magába foglaló Fejér megyei 3. országgyűlési választókerület fideszes képviselője – aki egyben a térség fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos is –, hogy Bodmér, Szár és Újbarok határában sportrepülőtér épülhet. Ahogy a lenti térképen is láthatják olvasóink, e három község által közrefogott területnek van egy negyedik oldala is, ez a negyedik oldal pedig nem más, mint Felcsút települése” – írta a Magyar Hang.

Indok, az van…

Endresz György földet érése közelében az emléküket méltó módon ápoló sportrepülőtér, mint egy falat kenyér, annyira szükséges.

„Nagyszerű hely lesz ez a trianoni megemlékezéseknek, az óceánrepülés és a sportrepülés akkori körülményei méltó bemutatására és a repülősport népszerűsítésére”

– szögezte le Tessely. Ha a képviselő által is jelzett helyszíntől, annak központjától, az első magyar óceánrepülők, Endresz György és Magyar Sándor emlékére felállított emlékműtől számítjuk,

a felcsúti Puskás Akadémia, illetve a Pancho Aréna, valamint a miniszterelnök hétvégi háza közúton mindössze három percre, 3,1 kilométerre található.

képernyőfotó a Magyar Nemzetből

Tessely, a térség országgyűlési képviselője belengette, hogy

„a polgári repülési lehetőségek bővítéséről”

is tárgyaltak partnereivel. A polgári repülés ugyanis nagyobb, személyszállító gépeket sejtet – írta a portál.

Egyelőre jegelik….

Tessely Zoltán arról tájékoztatta a portált, hogy már elkészült a Felcsút szomszédságába tervezett repülőtér kapcsán egy kormány-előterjesztés. Ennek összeállítása során egyeztetett az érintett települések polgármestereivel.

„Az előterjesztés alapvetően a projekt előkészítéséről szól, és az emlékhely, az úthálózat fejlesztése és a csörlős vitorlásrepülő pálya témaköre került bele”

– hozzátette

a kormány-előterjesztés benyújtását a jelenlegi járványügyi veszélyhelyzet miatt most „nem tartja aktuálisnak”.

A teljes sztorit és a Magyar hang újabb kérdéseit egyelőre válaszok nélkül ide kattintva olvashatja.

 

felcsúton repülőtér épülhet

Egy hozzászólás itt: “Rebesgetik: reptér épülhet Orbán felcsúti házától pár percnyire!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük