Repülési tilalom van érvényben Putyin -nem is az enyém!- palotája felett

Megerősítette az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), hogy repülési tilalmat vezettek be a palota felett, ami az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij szerint Putyiné, aki tagadta azt. Valamiért az jutott az eszembe, hogy nálunk meg drónkorlátozást vezettek be nem sokkal azután. hogy Mészáros dácsáján katonai járműveket kaptak lencsevégre és Orbán “ki tudja milye” is látható lett építkezés közben.

Vissza Putyinhoz Oroszországba!

A 17 ezer négyzetméteres, 1,3 milliárd dolláros épületkomplexum, (melyben Dance Dance Revolution szoba is van) különleges védelmére, ami már tavaly nyár óta érvényben van, az FSZB szerint azért volt szükség, hogy védjék a Fekete-tenger partvidékét a NATO kémjeitől – írja a Guardian.

Szerdán az FSZB szóvivője azt nyilatkozta az RBC nevű lapnak, hogy

a partszakasz környékén fokozódó titkosszolgálati tevékenységet tapasztaltak a szomszédos országok részéről, köztük olyanból, amely a NATO tagja.

A bejelentés egy újabb kísérlet lehet arra, hogy valahogy megmagyarázzák a különleges biztonsági intézkedéseket, melyekkel a palotát védik

Az épületnek, melyről Alekszej Navalnij csapata készített oknyomozó videót, saját temploma és kikötője van. A videót két nappal azután publikálták, hogy a hazatérő Navalnijt letartóztatták.

Az itt dolgozó több ezer ember még fényképezős mobiltelefont sem vihet be az ellenőrzőpontokat elkerülve megközelíthetetlen területre.

Navalnij egyik informátora azt mondta, a palota közelében hajók sem közelíthetik meg a partot. Környezetvédőket, akik 2011-ben közelítették meg az akkori építkezési helyszínt, a Szövetségi Védelmi Szolgálat ügynökei állították meg, azok, akik Putyint és az orosz politikai felsővezetést védik.

Forrás

costa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük