Elszakadt a cérna egy névtelenséget kérő repülőtéri dolgozónál és kipakolt az index.hu-nak. Egyre többször és egyre gyakrabban történik csomaglopás a Liszt Ferenc repülőtéren. A Budapesten áthaladó csomagokat kinyitják, átkutatják, értékeket lopnak. 

“Bele van kalkulálva a rakodók bérébe, hogy csomagokat fosztanak ki”

Azt mondja, azért volt hajlandó beszélni, mert a budapesti repülőtéren uralkodó állapotok idővel azt is bűnbe sodorják, aki amúgy becsületesen végezné a munkáját. A csomagok fosztogatása ugyanis folyamatos probléma a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Nem a repülőtér épületében történik a csomagok nyitogatása. A csomagfeladás útja végig be van kamerázva, a különböző cégek munkásai együtt dolgoznak, ott van a repülőtéri személyzet is. A nyúlkálás akkor kezdődik, amikor a csomag elhagyja az épületet, és elindul a repülőgép felé

Ott viszont több évtizedes rutinnal folyik a munka, a rakodók háromfős brigádokban dolgoznak. Egy ember a futószalagra rakja a bőröndöket, két ember pedig a csomagtérben tevékenykedik. A poggyásztérben dolgozók közül az egyik munkás a rakodó, a másik a nyitogató. A nyitogató ember a munka elején falat épít a nehezen felnyitható csomagokból, többnyire a fóliával betekert bőröndökből.

Figyelem! Soron kívüli ellenőrzés a repülőtéren!

Ha kíváncsi további részletekre, kattintson!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét