Résfalon vagyunk! Szijjártó miniszter a török légtérben kapott jó hírt - Városi Kurír

Sorting by

×

Résfalon vagyunk! Szijjártó miniszter a török légtérben kapott jó hírt

A magyar külügyminiszter útban Indiába kapott remek hírt a Paks2 beruházással kapcsolatban, amit rögtön meg is osztott a “rajongóival”.

Hirdetés

Fontos lépést tettünk a paksi építkezés megkezdése felé – jelentett Szijjártó Péter.

“A következő évek többek közt az energiaellátás válságáról fognak szólni. Így azok az országok lesznek biztonságban, akik a felhasznált energia minél nagyobb részét maguk tudják előállítani. Ezért kulcskérdés Paks II” – nyilatkozta a külügyminiszter.

Szijjártó Péter szerint, ha megépül az atomerőmű két új blokkja, akkor nem leszünk kitéve a brutális nemzetközi energiapiaci drágulásoknak, és hosszú távon fenn tudják tartani a rezsicsökkentés vívmányait.

“Az új kormányzati struktúrában azt a feladatot is kaptam, hogy gyorsítsam fel a paksi beruházást. Nos, itt az első jó hír (jellemző módon a levegőben érkezett, úton India felé, valahol a török légtérben ✈️): megkaptuk a résfalra vonatkozó építési engedélyt.”

Ez az egyik legfontosabb engedély az építkezési munkálatok előkészítése során, a résfal biztosítja ugyanis a talajvíz beáramlásával szembeni védekezés sikerességét.

Forrás: facebook.com/szijjarto.peter.official

Szijjártó “hazai használatra”: “Paks2 építését nem állítjuk le“, az orosz Beruházási Bankot sem tiltjuk ki….

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.