Respect, Oszkó Péter!

Oszkó Péter saját bevallása szerint “indulatos ember”, ezért történhetett meg, hogy egy kommentvitában nem hozzáilló jelzőkkel illette Márki-Zay Pétert, és mint européer közéleti szereplő, az indulat múltával közösségi oldalán kért elnézést azoktól, akiket megbántott, vagy felháborított hozzászólásával. Le a kalappal, ezt így kell!

A kiváltó ok….

Márki-Zay Péter Juhász Péternek adott interjút pénteken, amelyben többek között azt mondta, hogy szerinte a Fideszben van a legtöbb meleg politikus, és beszélt egy KDNP-s miniszterről, akinek fiúbarátja van.

Az ominózus beszólás…

“Felháborítónak tartom, hogy ennek a futóbolodnak az elmaradt elszámoltatásról szóló, alantas rágalmai folyamatosan megjelenhetnek és annak még bárki nyilvánosságot ad”

kommentálta Márki-Zay Péter megnyilatkozását Oszkó Péter egy Facebook-kommentben.

„Nem is kell a korábbi, mondjuk a gyerekbántalmazást propagáló kijelentéseit idézni, elég csak belehallgatni abba, amit nap mint nap beszél. Nem kell őt lejáratni, gyorsabban megteszi maga. /…/ Személy szerint ráadásul azok után, hogy 2009-ben én magam csaptam agyon mindenkit, aki sanda szándékkal közelített a közpénzek felé. 2010-től évekig hallgathattam Budai Gyula rágalmait és az ügyészég vegzálásait, akik minden egyes általam aláírt papírt egyenként nyálaztak végig, amíg belátták, hogy nincs mivel támadniuk”

– írta a volt pénzügyminiszter.

Oszkó Péter szerint az ellenzéki oldal politikai minőségére nézve kínos, hogy

“ez az ember nem, hogy ilyen interjúkat adhat, de még versenghet is a miniszterelnök-jelöltségért”.

Lehiggadás után….

Oszkó Péter közösségi oldalán az alábbiakat tette közzé:

“Az elmúlt napokban változatos beszélgetéseket és vitákat folytattam az előválasztás témájában a facebook különböző oldalain, kommentek formájában, olykor kimérten, olykor sajnálatos módon indulatosabban is. A vitákat természetesen nem sajnálom, sőt, kifejezetten hasznosnak tartom, hogy végre van lehetőség közéleti és közpolitikai kérdésekről véleményt cserélni. Ezzel együtt emberből vagyok én is, aki ugyancsak képes olykor felkapni a vizet, különösen, ha eszembe jut, amikor évekig voltam kitéve a Fidesz elszámoltatás címén folytatott lejárató hadjáratának, Budai Gyula sajtónyilvánosság előtt folytatott vegzálásának, az ügyészségi és a bírósági eljárásoknak. És különösen akkor, amikor olyan állítást hallok, amit nehéz nem úgy érteni, hogy mi ne lettünk volna megfelelően elszámoltatva, pedig a kormányzásunkat is állítólag micsoda korrupció jellemezte.

Márki-Zay Péter egy interjújában megtett ezen állítására a kommentekben zajló adok-kapok közben valóban a szokásosnál jobban felkaptam a vizet és meglehetősen erős kijelentésekkel illettem.

Ezekből a kommentekből a mai napon sajtóhír lett, ahol már csak annyi jelent meg, hogy én milyen, egyébként valóban sértő jelzőket használtam Márki-Zay Péterre.

Bár ezek a kijelentések nem a sajtónyilvánosságnak szóltak és szerencsétlennek tartom, hogy azok úgy jelentek meg, mintha valamiféle nyilatkozatot tettem volna Márki-Zay Péterről, ezzel együtt a sértésre alkalmas jelzőket és egyéb erős megfogalmazásokat sajnálom.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Természetesen mindenki, aki részt vesz az ellenzéki előválasztás folyamatában, kifejezetten hasznos és kívánatos tevékenységet végez a demokratikus versengés visszaállítása és fejlesztése terén. Aki pedig az összes ilyen aktuális kérdéssel kapcsolatos érdemi véleményemre kíváncsi, annak javaslom, hogy olvassa majd a Válasz Online-nak adott, hétfő reggel megjelenő interjúmat, ahol is igyekszem minden kemény kérdést higgadtan és átgondoltam megválaszolni.”

 

Respect, Oszkó Péter!

3 thoughts on “Respect, Oszkó Péter!

 • 2021.10.09 at 20:10
  Permalink

  nem kellett volna elnézést kérni! márki össze-vissza pofázik, mindenkiről minden hazugságot, mint egy vérbeli igazi jobboldali! még egyszer sem hallottam, hogy bármi mondatáért elnézést kért volna!
  isten őrizze meg az országot egy újabb erőszakos hazudozó miniszterelnöktől!

 • 2021.10.10 at 08:05
  Permalink

  Nincs semmi baj MZP-vel és Oszkóval sem, semmi olyan, amin ne változtathatnánk. A FIDESZ alatt, miatt alakult ki az efféle politikai kulturálatlanság, a FIDESZ után ez is megváltozik. Ami az elszámoltatást illeti, megértem Oszkót, ugyanakkor 2010 előtt nemcsak a baloldal és a liberálisok voltak hatalmon. Emlékszünk még a székház-ügyre, Kaya Ibrahimra, az aranyhal etetésért adott milliókra, az Ezüsthajóra? Orbán első buktája után Keller hiába próbálkozott az elszámoltatással, valahogy mindig csődöt mondott. És még korábban, a kárpótlásnál is voltak gyanús ügyek, az Antal, a Hóbagoly és Horn kormány alatt. És mi történt a Kisgazdáknál? Biztos, hogy a Horn érában sem volt mindenki makulátlan. Szerintem nem ártana mindezt kivizsgálni, és itt van MZP igazsága. Az LMP aggályait sem értem, MZP eddig ellég “zöldnek” bizonyult, és Dobrev is, a programja szerint az. Pl. Eu-s forrásból panelprogram, energiahatékonyság, stb. Én a helyükben azt tenném, amit a Jobbik, a választóimra bíznám a döntést.
  Az MSZP-t értem, MZP jobboldali, logikus, hogy Dobrev mögé állnak.
  Szerintem viszont nem baj a polarizálódás, ha a jobb és a bal közösen beáll a győztes jelölt mögé, jó esélyük lehet bevonni sok bizonytalant, kiábrándult szavazót, a FIDESZ kisgömböce által lenyelt kisgazdákat, MDF-eseket, igazi kereszténydemokratákat, és legyőzni Orbánt. Utána pedig, ahogy tervezték, egyeztetni, egyeztetni, és koalícióban szolgálni a hazánkat. És még valami: semmi bajom – a stílusán kívül – a Gyurcsány beszéddel, annak, aki nem olvasta, javaslom az elolvasását, ésszel, megértéssel, sőt, Gyurcsány helyében én rendeznék egy Őszöd napot, ahol válaszolnék az újságírók és az ellenzéki szavazók, párttagok, támogatók kérdéseire. Lehet, sőt, biztos, hogy követett el hibákat, de nincs olyan kormányfő, aki nem teszi ezt, és a fideszes média azt mindig “elfelejti” megemlíteni, hogy volt egy világválság is akkor. Az egyéb “érveiket” pedig könnyű lenne megcáfolni. Valahányszor kommenteket olvasok – ritkán teszem – GYF bűneiről, vagy hazugságokat, vagy csúsztatásokat, vagy ostobaságot találok. Szóval, a választás előtt, főleg, ha Dobrev győz, jó lenne egy ilyen vitanap. Hogy végre tisztázódjon, mennyi hazugsággal bombázzák a választópolgárokat.

 • Pingback: Elek István, Orbán volt tanácsadója nekiment Oszkó Péternek, Bajnai egykori pénzügyminiszterének - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.