A részeg tanácsadó miatt indult FBI nyomozás az orosz befolyásról

Trump külpolitikai tanácsadója, George Papadopoulos egy ausztrál diplomatának hencegett részegen arról, hogy Moszkvának terhelő adatai vannak Hillary Clintonról.

Ausztrália Nagy-Britanniába delegált legmagasabb rangú diplomatája, Alexander Downer főmegbízott értesítette még 2016 kora nyarán az FBI-t arról, hogy Oroszországnak terhelő adatai lehetnek Hillary Clintonról, és hogy erről Donald Trump kampánystábjának is tudomása van, jelentette a New York Times. A lap tudomása szerint Downer egy “erős italozással töltött estén” értesült minderről Trump azóta már elítélt, vádalkut kötött külpolitikai tanácsadójától, George Papadopoulostól.

Az FBI az ausztrál kormány tájékoztatása nyomán, 2016 júliusában indított nyomozást az ügyben. Ez az a nyomozás, amit azóta az FBI igazgatójának kierőszakolt leváltása után egy független ügyész, Robert Mueller vett át, és melynek részeként Trump egykori kampányfőnöke, Paul Manafort ellen is vádat emeltek.

Az már korábban kiderült, hogy Papadopoulos már 2016 áprilisa óta tudott arról, hogy az oroszok megszerezhettek “több ezer emailt”. Az orosz hírszerzésnek dolgozó hackerek törték fel a Demokrata Párt levelezését.

(Forrás: 444)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük