Rétvári nem csípi a Netflixet – és Ön?

A Netflixen elérhető Krisztus első megkísértése című brazil film már hosszú hetek óta borzolja a kedélyeket, de a KDNP csak némi fáziskéséssel kapcsolódott be a felháborodásba.

A KDNP rászívta magát a petícióra

A 46 perces produkciót a Porta dos Fundos csoport jegyzi, a filmről messziről látszik, hogy paródia. Ez viszont eddig sem befolyásolta azokat a hívőket, akik azt állítják, hogy a brazil alkotás megsértette a keresztényeket.

A film ellen Magyarországon is petíció indult az ultrakonzervatív Citizengo oldalon, és miután a KDNP is bekapcsolta a Netflixet, közleményben szólította fel a streamingszolgáltatót, hogy

törölje a műsorkínálatából a Jézust homoszexuálisként ábrázoló filmet!

“2019 decembere óta elérhető a Netflix hazai felületén is az a film, amely Jézust vallásgyalázó módon homoszexuálisnak állítja be. A Krisztus első megkísértése című brazil produkció keresztények millióit sérti meg ezzel Magyarországon, és milliárdjait világszerte. Felháborító, hogy egy ilyen alkotás műsorra kerülhet, sőt a Netflix hirdeti és reklámozza is a filmet, mintegy komédiaként tálalva azt a felhasználók számára” – írják.

Szeretik a viccet, ha értik….., de nem

Hozzáteszik, hogy a kereszténységből – csakúgy, ahogy bármely más vallásból – nem űzhető gúny, hiszen az más emberek vallásszabadságát, emberi méltóságát sérti.

A keresztényeket is megilleti a tisztelet, mint minden embert, és ez alól egy olyan platform sem kivétel, mint a Netflix. A cég által forgalmazott film direkt provokáció, a keresztényeket és a kereszténységet gyalázó alkotás

– fogalmaz Rétvári Bence KDNP alelnök közleménye, majd megemlíti, hogy már másfél millió embert írta alá a petíciót, amely segítségével a film eltávolítását kérik majd a Netflixtől.

„Mélyen megsért, hogy közzétették és hirdetik a vallásgyalázó Krisztus első kísértése című filmet, ráadásul karácsonyi kiadásként az adventi várakozás idején. A film vallásgyalázó elemekkel van tele, Jézust homoszexuálisként ábrázolja, Szűz Máriát házasságtörő nőként, az apostolokat pedig alkoholistaként. Ez teljességgel elfogadhatatlan. Kérem, hogy azonnal töröljék katalógusukból a megbotránkoztató filmet, és kérjenek bocsánatot a megsértett keresztényektől!” – áll a petícióban.

Egy hozzászólás itt: “Rétvári nem csípi a Netflixet – és Ön?

  • 2020.01.08 - 14:50
    Közvetlen hivatkozás

    Egy hét múlva az HBO is kikap!! Jön Az ifjú pápa! Hát nem lesz egy könnyű film a Karmelita kolostorban, Felcsúton meg a Stadionokban az biztos!! A nagyon keresztény több Milliárd hívőtársát Rétváron minimum Istenként megvédő magyar Krisztusnak persze nem kell emlékeznie Zeffirelli Jézus életére, Scorsese Krisztus utolsó megkísértésére, Mel Gibson Passiójára vagy Wisniewski-Snerg A lator evangéliumára!! De van itt még egy Messiah sorozat a Netflixtől!! Szerintem a második évad gyártását is leállíthatja a MI MESSIÁSUNK Rétvári Bence és egyik család- és sexmániás apostola Borkai Zsolt!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük