Apa, kezdődik! – A rezsicsökkentés marad, de nem úgy!

Mennyire életszerű, hogy ha bármely cég kimarad a „magyar rezsicsökkentés-csodából”, vagyis nem részesül belőle, akkor a döntés okozta termelési- és működési költsége növekedését benyeli és mosolyogva állít elő ugyanannyi dolgozó foglalkoztatása mellett veszteséget? Ennek tudatában érdemes tovább olvasni az Orbán-döntést.

Rezsicsökkentés-saga új fejezete

A szombat este megjelent kormányhatározatok között szerepel az, amelynek egyik bekezdéséből a változtatás célja és határideje is kiderül.
Mint már több forrásból ismert volt,

a rezsicsökkentés lakossági lábát fenn kívánja tartani a kormány, ám egy korábbi háttérbeszélgetésen már volt szó arról, hogy a rezsicsökkentés jelenlegi rendszere nem biztos, hogy ugyanígy fennmarad a cégek és állami társaságok számára.

Különadó megspékelve

A pünkösd előtti szombat este, az aznapi kormányülés után megjelent döntések között szerepel egy határozat, amely azt mutatja be, hogy a különadókon túl a kormány mire készül még a költségvetés kiadási oldalán a deficit csökkentése érdekében. Ennek egyik bekezdése rendelkezik a rezsicsökkentési szabályok átírásáról – vette észre a Portfolio. A 1281/2022. (VI. 4.) Korm. határozatban szerepel az, hogy a kormány

„felhívja a technológiai és ipari minisztert, hogy a pénzügyminiszter bevonásával tegyen javaslatot a visszaélések elkerülése érdekében a rezsicsökkentési szabályok olyan módosítására,amely alapján a villamos energia és a földgáz egyetemes szolgáltatásra kizárólag a lakossági fogyasztó jogosult”.

Varga-Palkovics páros

A feladatra Varga Mihály pénzügyminisztert és Palkovics László technológiai és ipari minisztert jelölte ki a kormányfő. Nekik, illetve minisztériumaiknak kell megalkotniuk az

új rezsicsökkentési szabályokat július elsejéig.

Kapcsolódó

2 thoughts on “Apa, kezdődik! – A rezsicsökkentés marad, de nem úgy!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük