Budapesti hétköznapok

Ritka, mint az egyszeri tűzijáték…

tűzijáték

Lényegében a tűzijáték egyhetes elhalasztása volt a legrosszabb döntés az operatív törzs, illetve a kormány részéről.

Rezsicsökkentés és pedagógus béremelés helyett

Már nyár derekán nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar gazdaság roppant nehézségekkel néz szembe, nemcsak a rezsicsökkentés bukott el látványosan, de világosan kiderült:s a költségvetésnek alapos megszorításokat kell bevezetnie.

És, ha már erre kényszerülnek, azt is kitalálták, hogy a nadrágszíj-megszorításból mindekinek ki kell vennie a részét. Szóval együtt sírunk és megintcsak sírunk. Senki ne vegyen ki, inkább tegyen be a közösbe, mindegy, hogy önkormányzatokról, pártokról vagy a ‘zemberekről van szól.

Azt persze elfelejtették megmondani, hogy vannak egyenlőbbek az egyenlők között. Hogy a sporttáomgatások és sportberuházások nemhogy csökkenek, de még nőni is fognak. Ahogyan sikerült megemelni a miniszterek és az ő elnökük fizetését is. Az új kormányban Csák János és Nagy Márton a két kiemelt miniszter, ők fejenként bruttó 5 millió forintot kapnak havonta.

A honvédelmi minisztert sem kell félteni, mert ő pedig az Andy Vajnától megörökölt kaszinó bizniszből vett ki másfél milliárd osztalékot.

Szóval ők, a “puritán” szolgák arra kérték a népet, hogy nyelje le a békát és fogadja el, hogy most nehezebb lesz, nyeljék le a kétszámjegyű inflációt, de örüljenek az augusztus 20-i tűzijátéknak. Annak fényében és leginkább brutális hangja mellett el fogják felejteni éppen mi a gondjuk.

De az istenadta nép nagy része nem kért a cirkuszból, inkább kenyeret kérne, olcsóbban, ha lehet.

A kormány azonban rendíthetetlen maradt, ha már méregdrágán beszerezték a tűzijátékot, akkor azt fel is kell lőni. Tudják a színpadon feltűnő pisztolynak is el kell sülnie.

Na, ebből lett a nagy dilemma. A tűzijátékot nem lemondták, csak elhalasztották egy héttel. Addig is további tízmilliók kiszórásával kell megoldani a technika őrzését és vízhatlanítását.

De, ha már ekkora blama lett az egészből, kellett egy bűnbakot találni. Az mégsem lehet, hogy az operatív törzs, vagy a Miniszterelnökséget vezető miniszter, vagy – és ezt már le sem merem írni –, valaki e fölött lenne a hibás.

Különben is ő a horvát tengerparton mossa kezeit…

Orbán Viktor hiába készíttetett magának nagy erkélyt a Karmelita kolostor Dunára néző oldalán, hogy onnan lenézzen. Van egy nem is olyan messze lévő új hely, ahonnan jóval magasabbról lehet gyönyörködni a tűzijátékban és persze a budapesti panorámában – írta meg az mfor.hu.

A Hilton szálloda új teraszáról, a White Raven skybar & lounge-ról és az ottani bárról van szó, amit pár hete adott át a Danubius Hotels. A mintegy egymilliárd forintba került beruházás kivitelezője a DVM Group volt.

Ez aztán tényleg ritka, mint a fehér a holló

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A “operatív törzs” helyett az OMSZ-szel vitetik el a balhét

Friss híreink

About Author

Comments (1)

  1. Ettől utálatosabb, visszataszítóbb kormánya nem volt még ennek a végtelenségig lepusztított, lerabolt országnak. Bár a kormány szó nem passzol erre a bagázsra,mert ezek kormányozni sose tudtak. Már lassan nem lesz tanár,és egészségügyi szakdolgozó, mert az ő béremelésüket költik mindenféle felesleges,és haszontalan baromságokra. De a világon mindent rákennek a háborúra,és Brüsszelre. A tanárok bérét attól tették függővé,hogy Brüsszelből jön e az orbán és bandája miatt visszatartott pénz. Bár a béremeléseket nem abból kellene rendezni,hanem az állami bevételekből. Azt olvasni,hogy soha nem folyt még be annyi pénz az ÁFA-ból,mint most. Akkor miért is nem történikmeg az a béremelés?Mert ilyen f@szságokra költik a pénzt, a sportba, a sportolók/focisták teljesen indokolatlan milliós fizetéseikre, szintén teljesen indokolatlanul orbán fizetésének megduplázására, a miniszterek 5 millás fizetésére. És itt a tűzjáték. Ki van a seggünk a gatyából, de orbánnak Európa legnagyobb tűzijátékát kell prezentálnia. Ez az egy dolog mindig ment ennek a bandának.- – az urizálás, a közpénz szórása kétkézzel.. Emberek! Ébresztő! Tőlünk még a románok is tökösebbek voltak,mert a hasonlóan gané kormányukat el tudták zavarni a francba.. Nálunk a 3 millió birka miatt újabb 4 évig asszisztálhatunk az újabb és újabb pénz,és egyéb dolgok lenyúlásához.

Szólj hozzá!