Íme egy, a családi konyhákban méltatlanul ritkán főzött étel: a borsos tokány

A magyar gasztronómiának vannak sztárételei, mint például a gulyásleves, vagy a csirkepaprikás, de ezeknél jóval több a “lappangó finomság“, amiket szinte soha nem főznek a háziasszonyok, ezek közül lássunk egyet: a borsos tokányt.

Ezt vedd hozzá

80dkg sertéstarja

1db vöröshagyma

1db zöldpaprika

1db paradicsom

10dkg kolozsvári szalonna

0.3dl étolaj

1tk frissen őrölt fekete bors

50dkg szarvacska tészta olaj, só

Így készül

A borsos tokány elkészítéséhez a húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát.

Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és beleszórjuk a paprikát és a paradicsomot. Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 40-45 percig főzzük, amíg a hús puha lesz, és elfő a víz.

Sós és olajos vízben a csomagoláson található uatsítás szerint al dentére főzzük a tésztát. A tokányt a frissen főtt tésztával tálaljuk.

Recept: mindmegette.hu

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ezt kóstoltad már?

Friss!