Robbanás Ausztriában

Robbanás történt kedden a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon Alsó-Ausztriában: egy ember meghalt, legalább 20-an megsérültek.A falu 192 fős lakosságát evakuálták, folyamatosan keresik a túlélőket.

A robbanás reggel háromnegyed kilenckor történt, és hatására tűz keletkezett a Baumgarten an der March településen található létesítményben. A terminál közel van a szlovák határhoz, Pozsonytól mintegy 30 kilométerre észak-nyugatra található.

Az osztrák közszolgálati tévé, az ORF, honlapján azt írta, hogy számos tűzoltókocsi vonult a helyszínre, két mentőhelikopterrel együtt. Egy égési sérültet egy bécsi kórházba szállítottak.

A robbanás oka egyelőre ismeretlen

A terminált üzemeltető OMV szóvivője azt mondta, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen. A területet lezárták, és a rendőrség arra kért mindenkit, hogy kerüljék el a környéket.

A földgázelosztó az európai hálózatnak is fontos része, Ausztriában pedig a legfontosabb földgázátvevő helynek számít. Többek között Oroszországból és Norvégiából is érkezik ide gáz, amelyet aztán megmérnek, megvizsgálnak és továbbszállítanak. A területen nagyjából 50 ember dolgozik.

(forrás: Blikk, MTI)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük