Robbanás volt New Yorkban

Névtelenséget kérő hatósági források szerint csőbomba robbanhatott a metróalagútban. Egy embert őrizetbe vettek.A robbanás miatt három metrójáratot kiürítettek

A New Yorki rendőrség szerint ismeretlen eredetű robbanás történt Manhattan-ben, a 42. és a 8. utca sarkán, Kikötöi hatóság elnevezésű buszpályaudvarnál. Ez a legnagyobb buszpályaudvar Amerikában. Sérültek is vannak, számuk egyelőre nem ismert. A CBS egy, míg a Sky News számos sérültről ír.

Egy névtelenséget kérő hatósági forrás azt mondta, csőbomba robbanhatott a metróalagútban. Nagy a bizonytalanság: van olyan tévécsatorna, amely nem a metróalagútról ír, hanem arról, buszon vagy busz mellett robbanhatott a bomba.

Egy embert őrizetbe vettek. A New York-i rendőrség a Twitteren bejelentette, hogy egy férfit, a feltételezett elkövetőt vették őrizetbe, rajta kívül nem tudnak más sérültről.

A robbanás miatt három metrójáratot kiürítettek. A reggeli csúcsban történt mindez, helyi idő szerint reggel 8 körül. A robbanás után a rendőrség lezárta a környéket.

A Fehér Ház közölte, Donald Trumpot tájékoztatták a történtekről. Az elnök egyelőre nem kommentálta az eseményeket. A New York-i polgármestert is tájékoztatták.

(Forrás: HVG)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük