Robbant? Robbantották? Dugin orosz filozófus lánya autója porrá égett az autópályán!

Sikeres merényletkísérletet(?) hajtottak végre a moszkvai Mozhajszkoje autópályán, ahol egy autó robbant fel. A gépkocsi női sofőrje a helyszínen életét vesztette. Az egyelőre meg nem erősített hírek szerint a merényletben az orosz újfasizmus és imperializmus fő ideológusa, Alexander Dugin lánya, Darja Dugina az áldozat – olvasható egy Facebook-oldal bejegyzésében.

Ki volt a “célszemély”?

A Baza videót közölt a moszkvai régióban történt robbanás helyszínéről, amely a híres orosz filozófus és politológus, Alekszandr Dugin Daria lányának autójával történt. A felvételen látható, hogy egy égő Toyota Land Cruiser Prado kerítésnek csapódott, mellette egy tűzoltóautó áll, szirénák hangja hallatszik. A bűnüldöző szervek TASS forrása arról számolt be, hogy a dzsipben utazó női sofőr meghalt.

Pontosítás…

Mash pontosítja, hogy a holttestet nem lehet a helyszínen azonosítani – teljesen elégett. Eszerint Dugina terepjárója moszkvai idő szerint 21 óra 35 perckor felrobbant, miközben letért az útról és egy épületnek csapódott. Daria a Tradition fesztiválról utazott hazafelé azzal az autóval, amellyel édesapjának, Alexander Duginnak kellett volna mennie.

Nem világos, hogy a robbanás merénylet volt-e az apja ellen, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök „agyaként” tartottak számon.

Háttérinformáció

Darja önálló politikai személyiségként működött az elmúlt években. Nem igazán törekedett apja árnyékából kilépni, gyakorlatilag felhasználta apja nevét és népszerűségét és rengeteg kapcsolattal rendelkezett a moszkvai elittársaságban, ahol megpróbált politikai játszmákban résztvenni. Dugina egyébként az orosz médiában “politikai elemzőként” bukkant fel nemrég márciusban egy orosz Youtuber csatornáján.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.