Robert de Niro és Kubatov Gábor egy platformon?

A Városi Kurír a minap egy kérdést tett fel a Robert de Niro és Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozó budapesti Nobu étterem vezetőjének. Hétfőn hajnalban természetesen egy egészen más ügyben Kubatov Gábort, az FTC elnökét is megkérdeztük, ugyancsak írásban. Megjöttek a várva várt válaszok.

Haladjunk sorjában…

Robert de Niro amerikai filsztár Donald Trump elnök egyik legharcosabb bírálója, mint azt megírtuk, kitiltotta összes éttereméből az USA jelenlegi elnökét.

“Az az igazi polgári engedetlenség, amit kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, producer és rendező egyetlen döntésével megvalósított. Annyira utálja azt, amit Trump regnálása alatt tesz Amerikával, hogy összes hotelében és éttermében a nemkívánatos látogatók listáján szerepel az elnök. Nagyon kell figyelnie, az amerikai elnöknek mert Budapesten például az Erzsébet téren hiába korog a gyomra, a Nobuba nem mehet be.” Írtuk cikkünkben

A cikk megírásával egyidőben a következő emailt küldtük a Nobu vezetőségének:

“Tisztelt cím!

A Város Kurír is beszámolt Mr. Robert De Niro döntéséről, amellyel valamennyi étterméből kitiltotta az USA hivatalban lévő elnökét. Mint tudjuk, az önök tulajdonosa, Vajna Andarás úr személyes jó barátja úgy a művésznek, mint a sztárséfnek akiről az étteremlánc a nevét is kapta.

Kérdésünk: Mit tennének abban a -természetesen sci-fibe illő esetben – ha Dunald Trump elnök mégiscsak bebocsátást kérne éttermükbe, mennyire kötelező önökre Robert de Niro döntése?

Válaszukat várva üdvözlettel”

A másik levél

“A fővárosi Groupama Arénában 2018. május 27-én a 17 óra 30 perckor kezdődött labdarúgó mérkőzés második félidejében egy 35 éves budapesti férfi a fiának átadott egy hanggránátot, ami a gyermek kezében felrobbant. A szerkezet a kisfiúnak súlyos sérülést okozott, ezért őt a mentők kórházba szállították” – írtuk hétfő hajnali cikkünkben.

Ezt követően kíváncsiak lettünk arra, mit szól az esethez Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

Tisztelt cím!

Portálunk nevében Kubatov Gábor elnöktől kérünk választ arra a kérdésünkre a vasárnapi hanggránátos  gyerektragédia kapcsán, hogy miként kerülhetett be az eszköz a stadionba, és mi a véleménye a történtekről.

A sors különös fintora, hogy két levelünkre alig néhány perc különbséggel érkezett meg a szinte egyen-válasz.

Nobu:

Kedves Tamás,
Köszönjük a megkeresést, a témát nem kívánjuk kommentálni.
Üdvözlettel,

FTC

Tisztelt uram!

Az ügy kivizsgálása folyamatban van mind a rendőrség, mind az FTC Biztonsági Szolgálat Kft. részéről. Az FTC az ügy lezárásáig nem kíván nyilatkozni.

Üdvözlettel:

FTC Sajtó

Természetesen tiszteletben tartjuk az érintettek csendes visszahúzódását, de azon azért elgondolkozunk, miként görög egyre lejjebb és lejjebb a kormány által megkezdett elzárkózás a kínosnak vélt kérdések elől.

Kapcsolódó

Vérciki és kikérem magamnak, hogy a magyar miniszterelnök büntetlenül “nem válaszol” az újságírói kérdésre!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük